+ Zene

Lovasi András és Márta István is falra került

A Pécsett született, vagy a városhoz erősen kötődő, állami művészeti kitüntetéssel rendelkező alkotók munkásságát örökíti meg.

Dicsőségfalat avattak kedd este a pécsi zenei élet kiemelkedő – állami közép-, vagy annál magasabb díjban részesült – tehetségeinek tiszteletére a Kodály Központ aulájában.

A Kodály Központ bejáratánál találhatjuk a díjazottak falát, mely a pécsi zenei élet kimagasló tehetségeinek állít emléket. A “zene templomában” méltó helyet kaphatott a fal, mely a Pécsett született, vagy a városhoz erősen kötődő, állami művészeti kitüntetéssel rendelkező alkotók munkásságát örökíti meg.

Huszonkilenc olyan pécsi születésű, illetve a városhoz szorosan kötődő zeneművész szerepel a dicsőségfalon, aki Kossuth-, Liszt-, Erkel-díjjal vagy Érdemes, illetve Kiváló művész kitüntetéssel rendelkezik.

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed található m21 Galériában és Pécsi Nemzeti Színházban hasonló módon tisztelegnek a baranyai megyeszékhely jelentős színészei, valamint tánc- és képzőművészei előtt.

A falat a koncertközpont belső színvilágához illő, rozsdabarna és bézs színek uralják, a plexi lemezek visszafogottan illeszkednek a belső térhez – olvasható az eseményen kiosztott tájékoztatóban, amely arra is kitért, hogy a díjazottak táblái véletlenszerű elrendezésben láthatók.

A díjazottak falára mások mellett Vidovszky László zeneszerző, Tillai Aurél karnagy-zeneszerző és Lakner Tamás karnagy, Baráti Kristóf hegedűművész, Bogányi Gergely zongorista, Lovasi András szerző-előadóművész, Márta István zeneszerző neve került fel.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top