+ Építészet

Most nézd meg a Művészeti Akadémia új kutatóintézetét!

Az épület átadásán többen is beszédet mondtak, amelyből számos, a Hild-villa felújításához kapcsolódó információ elhangzott, de arról nem tudni, hogy milyen kutatások helyszíne lesz a Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet.

Az épület átadásán többen is beszédet mondtak, amelyből számos, a Hild-villa felújításához kapcsolódó információ elhangzott, de arról nem tudni, hogy milyen kutatások helyszíne lesz a Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet.

A könyvtárral és kutatószobával ellátott Hild-villa felújítását 823 millió forintos költségkeretből végezték, amely magában foglalta a villa rekonstrukcióját és bővítését, az ingatlanon álló svájci lak újjáépítését, valamint teljes körű kertrekonstrukciót. A két épület összterülete a bővítéssel és pincebeépítéssel együtt mintegy 600 négyzetmétert tesz ki. A munkálatok során kiderült, hogy a villának nincsenek alapjai, így utólagos aláalapozásra és injektált szigetelésre volt szükség. A villa hátsó oldalának kivágott falát hátrébb tolták, és egy új szárnnyal kötötték össze az épülettel.

Egy helyiség a felújított Hild-villában. Fotó: Mohai Balázs.

Egy helyiség a felújított Hild-villában. Fotó: Mohai Balázs.

Tuzson Bence államtitkár szerint az MMA kiválóan képes összefogni az egész magyar művészeti életet, amely azonban akkor képes igazán kiteljesedni, ha nem hiányzik a befogadó oldal sem.

MTI Fotó: Mohai Balázs

MTI Fotó: Mohai Balázs

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Veres Juli

    2016-12-21 - 21:59

    Fekete György költözik bele?

  2. László Bencze

    2016-12-22 - 10:35

    Ez inkább a reprezentáció helye lesz, semmint kutatóintézet! Nagyon jól mutatja a magamutogató új-arisztokrácia felvágási igényét!

  3. Koren Pál

    2016-12-26 - 18:07

    Örülök, hogy a XIX.sz. és a századforduló (Zugliget, Budakeszi úti) nagyszerű építészeti örökségéből egyet sikerült újból életre kelteni. Kevésbé sikerült épület viszont a néhány megállóval följebb épült Lauder felekezeti iskola, amely környezetbe nem illő, durva megjelenésével sivatagi csillagvizsgálóra emlékeztet (gyönyörű természeti és építészeti környezetét teljesen figyelmen kívül hagyta).

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top