+ Irodalom

Istállókat rendeztek be a metróban, az utasok előtt fejték a teheneket

A tejeladó tanács a tejfogyasztás népszerűsítésére, a londoni földalatti vasút Charing Cross nevű állomásán mintatejgazdaságot rendezett be, ahol az utazók szeme láttára, apró istállókban fejték a jerseyi fajú teheneket…

Furcsa történetek a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1935 – a fotón egy napi tejadagot szállító árus

október, Norvégia – Oslóban egyesületet alakítottak azoknak, akiket megállás nélkül üldöz a balszerencse. Az egyesület épületét törhetetlen bútorokkal és tárgyakkal rendezték be. Az első napon száz ember lépett be az egyesületbe, közülük nem egy, a belépési nyilatkozat kitöltésekor is balesetet szenvedett.

október, Anglia – A tejeladó tanács a tejfogyasztás népszerűsítésére, a londoni földalatti vasút Charing Cross nevű állomásán mintatejgazdaságot rendezett be, ahol az utazók szeme láttára, apró istállókban fejték a jerseyi fajú teheneket. A friss tejet azonnal kimérték. Sokan megkóstolták, még azok is, akik hallottak a pasztőrözésről.

október, Kanada – A Kanadához tartozó Edward herceg-sziget önálló parlamentjének tizenegy tagja megrendezte az őszi ülésszakot, amely egy napig tartott és öt fontjába került az államkincstárnak. Az ülésszakon elsősorban takarékossági javaslatokat fogadtak el.

november, Uruguay – Egy montevideói csokigyáros hirdetéseiben azt állította, hogy az ő csokija nem csak az összes szükséges alaptápanyagot tartalmazza, de valamennyi ismert vitamint is. A konkurencia fölháborodására a csokigyáros kijelentette, hogy 365 napon át csak a saját csokiját fogyasztja, egészségkárosodás nélkül. Az egy évig tartó csokievést közjegyzők hitelesítették. A rendkívüli teljesítmény megsemmisítő hatással volt a vetélytársakra, merthogy minden kisgyerek arra kérte a szüleit, hadd utánozhassák a példátlan bácsit.

november, Ausztria – Országszerte fellendült a bicikligyártás, köszönhetően a növekvő bicikliforgalomnak. Mindenki biciklivel járt, aki nem, az éppen biciklizni tanult. És hogy a tél se csak a halálosan unalmas síeléssel teljen, több helyen megnyitották a téli bicikliiskolákat, amelyben fűtött, komfortos körülmények között, kipárnázott falak mellett és rugalmas padlózat fölött sajátíthatták el a kerékpározás tudományát.

november, Kína – Sanghajban megnyílt az első táncpartnerkölcsönző iroda. A táncpartnert óradíj ellenében lehetett kölcsönözni, tekintet nélkül arra, hogy a város közeli vagy távoli szórakozóhelyére vitték. A kikölcsönzött táncosnőt kizárólag egyetlen teára hívhatták meg, amely az izzadással eltávozott folyadék pótlását szolgálta. A kölcsöntáncost testileg és lelkileg sérülésmentesen kellett visszaszállítani.

december, Dél-Afrika – Egy kisváros főutcáján közel kétszáz pávián száguldott végig, majd megálltak egy baromfitelepnél és átmásztak a kerítésen. Öt perc sem telt bele, megették a darabokra tépett tyúkokat, majd kavargó tollfelhőt hagyva maguk után visszarohantak az erdőbe.

december, Ausztrália – Sidney egyik börtönében unalmas óráit zeneelméleti könyvek olvasásával töltötte egy fegyenc. A zene és a kotta iránti különös vonzalma a férfit is meglepte. A börtön vezetősége engedélyezte, hogy kijárhat a zeneiskolába, amit rendben elvégzett. A vizsgadolgozatát remekműként emlegették a kortársai, melyhez bűncselekménye, a felesége meggyilkolása vezette el.

december, USA – Miközben a Fischer-házaspárnak leánygyermeke született Gerberben, majd két óra múlva beíratták az aggkori biztosító intézetbe, eközben Pittsburghben a városi tanács nem volt hajlandó elvégezni a néhány száz dolláros javítást a helyi fürdőn, ezért a polgármester, magát hegedűvel kísérve énekelt az orfeumban, és a fellépésért kapott gázsival finanszírozta a renoválást.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top