+ Irodalom

Azért indított válópert a férfi, mert a felesége elhízott

Harmincévi házasság után válópert indított egy nevadai férfi, mondván, a felesége formátlanná vált. Amikor elvette, 50 kiló volt, most 120. Az asszony azzal védekezett, hogy ha annyit enne, amennyit a férje szeretne, éhen halna…

Furcsa sztorik a XX. századból magyar sajtócikkek alapján – 1931

január, Észtország – A gáláns törvények szerint minden halálraítélt maga választhatta meg a kivégzésének módját. Így történt, hogy a revali bíróságon elítélt rablógyilkos a méreg általi halál mellett döntött. Miután a hóhér kezéből bevette a mérget, rosszul lett, de több órás keserves kínlódás után sem pusztult bele. Senkinek nem volt szíve egy újabb adag mérget fölszolgálni az életrevaló bűnözőnek.

január, La Manche-csatorna – Egy normandiai halászhajó legénysége megpillantott a part közelében egy furcsán imbolygó vitorlást. A közelébe csorogtak, majd az egyik halász átlépett a fedélzetre. Sehol senki. Ellenben a kabinban terített asztal, pislákoló gyertyafény, és frissen gőzölgő ételek. A vitorlást bevontatták a kikötőbe, de ott se tudott róla senki. Sorsot húztak, majd két szerencsés halász nekiláthatott a vacsorának.

január, Csehszlovákia – Egy prágai színműíró botránygyanús, egyházellenes darabját mutatta be a színház. A közönség tapsorkánnal fogadta a művet, és az írót követelték. Mikor a férfi a színpadra lépett, hat darab nagyméretű élelmiszercsomag állt a lábai előtt, melyeket a nevére számláztak. Zavarában azonnal taxit hívott, ám a színház előtt hat darab taxi várta, mind a hat az ő rendelésére ketyegtette a taxiórát. Rendőrök szedték ki a taxisok karmai közül, hogy végre gyalog hazaindulhasson. Egész úton arról fantáziált, minden jó, ha a vége jó, hátha otthon hat feleség várja.

február, USA – Harmincévi házasság után válópert indított egy nevadai férfi, mondván, a felesége formátlanná vált. Amikor elvette, 50 kiló volt, most 120. Az asszony azzal védekezett, hogy ha annyit enne, amennyit a férje szeretne, éhen halna. A bíróság némi tanácskozás után az asszony hibájából mondta ki a válást, mert senkinek nincs joga elhízni, ellenben köteles testgyakorlatokkal egyensúlyban tartani fizikai állapotát. A férfi hamarosan új kapcsolatot alakított ki, s az első randin árgus szemekkel figyelte a nőt a vacsoraasztalnál.

február, Ausztrália – Egy fiatal magyar házaspár költözött Ausztráliába, hogy ott kezdjen új életet. Mivel a háztartásokat nem automatizálták, mindketten kivették részüket a házimunkából. Együtt mostak, együtt teregettek, együtt főztek, és együtt mosogattak, mi több, közös erővel próbálták létrehozni első gyermeküket is.

február, Németország – Egy kölni borpincének osztriga volt a specialitása. Történt, hogy az egyik vendég falatozás közben gyöngyöt talált a tányérjában. A fogadós mérgesen rázta a szakács vállát, hogy nem vette észre a tálcán fölkínált kisebb vagyont, de amint rájött, hogy a pincébe sereglő vendégek szárazföldi gyöngyvadászok, időnként ő maga pöccintett gyöngyöt a kagylók közé.

március, Andorra – Megnyitotta kapuit az első andorrai mozi, az előadásra az ország jelentős része kíváncsi volt. Az előadás végén hazafelé induló emberek arról beszélgettek, vajon eléri-e őket is a modern világ átalakulása, vagy megmaradnak a régi jó erkölcsök, és ezután is a köztársaság feje elé járul a püspök, hogy átadja a hűbéradót, amelynek tartalma: 6 sonka, 24 karéj sajt és 12 jérce?

március, Japán – Nagy öröm érte a kis családot, bevezették a lakásba a telefont. A készülékről bárkit hívhattak, de az ő számukat egyelőre még nem küldték ki. Ám egy reggel az is megérkezett. A férfi kibontotta a borítékot, majd magára öntötte a teát. Mi van, kérdezte a felesége. Nagy a baj! 22-re végződik a szám. Ettől már az asszony is majdnem elájult, de szerencsére a férjnek volt annyi lélekjelenléte, hogy fölhívta a telefonszám-kereskedelmi központot, hogy lehetőleg 8-as, vagy 49-es végű hívószámra cseréljenek. Az ilyen szerencsétlen számokat meg, mondta a férfi, adják a közhivataloknak.

március, Németország – A dortmundi munkafiziológiai intézet több jelentkező közül választotta ki a férfit a speciális feladatra. A fizetésért semmi mást nem kértek tőle, minthogy minden egyes nap igyon meg 14 üveg sört, és az első és utolsó között álljon a kutatók rendelkezésére, akik az alkohol okozta fáradtság jelenségeit vizsgálták. A férfi úgy gondolta, na, ezzel a munkával megfogta az isten lábát, bár nem ismerte a kutatás valódi célját, a teljes kimerültség megállapítását.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top