+ Életmód

Csütörtökön megjelenik a gerilla-Népszabadság

Alföldi Róbert is beállt a Népszabadság mögé.

A csütörtökön utcára kerülő Fedél Nélkül egy 12 oldalas mellékletében jelenik meg a másfél héttel ezelőtt felfüggesztett Népszabadság napilap.

A lap megszüntetése óta a Facebookon kommunikál  a szerkesztőség. Vasárnap itt jelentették be, hogy a puccs után gerillamódszerekkel viszik utcára szerkesztőség munkatársai által előállított tartalmat:

„A Népszabadság rendszeres szerzői és a laphoz tartozó írástudók jelenleg a jövő csütörtökön megjelenő Fedél Nélkül tartalmán dolgoznak. A hajléktalanok lapjában talál átmeneti otthonra a bezárt lap szellemisége. A kezdeményezők a többletköltségeket állják, ám a szokások szerint minden bevétel a fényképes igazolvánnyal rendelkező hajléktalan árusokat illeti.”

nepszabfedelKepe Róbert, a hajléktalanok által árusított utcalap felelős szerkesztője, a Menhely Alapítvány koordinátora arról tájékoztatta a hvg.hu-t, hogy 12 000 példányban jelenik meg a népszabis Fedél Nélkül, de felkészültek az utánnyomásra is.

A lapot a fővárosban a megszokott helyeken, a nagyobb aluljárókban, a 4-6-os vonalán lehet megtalálni, valamint a vidéki nagyvárosokba is küldenek áruspéldányokat.

Kepe a gerilla-Népszabadság finanszírozásáról csak annyit árult el, hogy a költségeket egy magát megnevezni nem kívánó civil szervezet állja. Azt is elárulta, hogy a mostani terjesztési akció egyszeri alkalom, nem lesz rendszer a két lap együttműködéséből. A lap nem ingyenes,  a Fedél Nélkül hagyományai szerint becsületkasszás elven árusítják, a bevétel a hajléktalané, aki a lapot árulja.

Bejegyzések a felfüggesztett lap újságíróinak közösségi felületén >

 

Itt egy videó a vasárnapi tüntetésről >

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top