+ Film

Snowden: Oliver Stone filmje Clint Eastwood fiával

A háromszoros Oscar-díjas rendező az életrajzi drámát thriller formájában mutatja be.

Oliver Stone New Yorkban mutatta be Snowden című új filmjét, amely az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség bizalmas dokumentumait kiszivárogtató és a lehallgatási ügyeket nyilvánosság elé táró Edward Snowdenről szól.

A háromszoros Oscar-díjas rendező, forgatókönyvíró Oliver Stone az életrajzi drámát thriller formájában mutatja be a közönségnek. A film 2004-től 2013-ig követi az eseményeket. Stone többször is találkozott Snowdennel.

– Nagyon sokat segített, de nem avatkozott bele a filmbe. Úgy dolgoztunk, ahogy terveztük, megcsináltuk, amit akartunk. A történet minden részletét leellenőriztük. Szinte mindenkivel beszéltünk, akivel csak lehetett. Meghallgattuk az NSAbeszámolóit. Tudja, nemigen beszélt senki se az NSA-ről. Szóval ez egy igen fáradságos kutatómunka volt, de az eredményes hiteles – mondta Oliver Stone.

Joseph Gordon-Levitt játssza Edward Snowden szerepét.

– Voltak persze szakmai körökben olyanok, akik azt mondták, hogy ez a fickó igencsak megosztja a közvéleményt. Míg az ország egyik fele üdvözli, a másik elutasítja, és nem biztos, hogy ez anyagi szempontból jót tesz a karrieremnek. Nem mondom, hogy nincs igazuk, de nem ez alapján akartam dönteni – mesélte Gordon-Levitt.

Amikor az NSA-nél informatikusként dolgozó Edward Snowden rájön, hogy a kormány milyen megfigyeléstechnikákat alkalmaz, válaszút elé kerül: vagy asszisztál az illegálisnak vélt lehallgatásokhoz és kamerás megfigyelésekhez, vagy nyilvánosságra hozza azokat, és aztán megszökik.

A filmben Scott Eastwood, Clint Eastwood fia alakítja az egyik NSA-ügynököt.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top