+ Tudomány

Két gyermek és egy felnőtt maradványait találták meg csatornázás közben

A Szegeden a Szentháromság utca nem nyilvántartott régészeti lelőhely, így a szakemberek nem számítottak arra, hogy onnan leletek kerülhetnek elő.

Emberi csontokat találtak csatornázási munkák során Szeged belvárosában, a Szentháromság utcában, a szakemberek megállapították, hogy a csontok két gyermek és egy felnőtt maradványai – közölte a Móra Ferenc Múzeum.

A terület nem nyilvántartott régészeti lelőhely, így a szakemberek nem számítottak arra, hogy onnan leletek kerülhetnek elő. Csatornázási munkák közben azonban kétméteres mélységben emberi csontokat találtak.

A két gyermek és egy felnőtt maradványai szétszóródva voltak a föld alatt, ezért a régészek csak valószínűsítik, hogy egykor több sírgödör lehetett itt. A leletek a múzeum raktárába kerültek.

A közgyűjtemény munkatársai kezdeményezik, hogy a területet ismeretlen lelőhelyként, temetőrészletként vegyék nyilvántartásba.

A leletek korának meghatározásához további vizsgálatokra van szükség. Elképzelhető, hogy nem régészeti korúak, vagyis 1711-et követően temették el a felnőttet és a gyermekeket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top