+ Irodalom

Hogyan állapítja meg a vak masszőr, hogy a vendége nő vagy férfi?

A vak masszőr egy különös hangú vendéget fogadott, akiről nem tudta megállapítani, hogy férfi vagy nő. Megkérte, hogy vetkőzzön le a paraván mögött, majd feküdjön az asztalra. A masszőr munkához látott…

A XX. század története magyar sajtócikkek alapján – 1907 – A képen vibrációs masszázs a Marinello szalonban

július, Japán – A férfi útra kelt, hogy meglátogassa a távoli rokonokat, de alig haladt két utcát, rémesen erős kíváncsiság fogta el, és visszasomfordált a házához, majd bekukucskált az ablakon. A család kisebb szentélyt épített az ágya mellé, és serényen imádkozott. A férfi büszke volt a hagyományőrző famíliára, de azért egy kicsit furcsán érezte magát az üres ágy miatt.

július, Uganda – Nagy volt a forgalom a piacon, kézzel-lábbal alkudoztak a kereskedők. Az egyik férfi egy csinos, fekete bőrű lányt akart megvásárolni, de nem volt nála annyi pénz, hogy zöldséget és húst is vegyen, ezért megpróbálta leverni az árat. A lány lesütött szemmel hallgatta a férfiakat, de nem tudta eldönteni, hogy a pénzen vagy rajta múlik a vásár.

július, India – A kikötőben néhány napja rakodták ki az árut egy philadelphiai hajóról, amely bálványképeket és szobrokat szállított. Csakhogy az indiai kereskedők jól tudták, ha kicsit is szélesebb a szobor orra, nagyobb a füle, vagy a bálványnak üresebb a tekintete, mint ahogy azt megszokták, küldhetik vissza az egész rakományt. Ezért a kikötő szélén fölállítottak egy teszt imahelyet.

augusztus, Brazília – Megkérdeztek egy bölcs brazil férfit, hogy szerinte mi lehet annak az oka, hogy Brazíliában lényegesen kevesebb az alkoholista, mint a világ más országaiban. A válasz pofonegyszerű, mondta a férfi, aki naponta háromszor rendesen megkávézik, annak van annyi izgalma, hogy az alkoholt már nem kívánja. Kivéve azokat, akik a kávét konyakkal szeretik.

augusztus, Németország – Vendégek érkeztek a császárhoz a délutáni csevegésre, de mielőtt elfoglalták volna a helyüket, alapos oktatásban részesültek a társalgás menetéről. Új témát senki nem dobhatott be, mert a császár kivált élvezte, ha ő vezetheti a beszélgetést, melynek köszönhetően túl sok új gondolattal nem gyarapodott, ellenben mind mélyebben megismerte saját magát.

augusztus, Japán – A vak masszőr egy különös hangú vendéget fogadott, akiről nem tudta megállapítani, hogy férfi vagy nő. Megkérte, hogy vetkőzzön le a paraván mögött, majd feküdjön az asztalra. A masszőr munkához látott, s az első néhány érintés után úgy tűnt, férfi az illető, de nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy a férfitestben női lélek lakozik.

szeptember, Portugália – A királynak különös szokása alakult ki. Míg egyes gondolkodók szerint nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, addig a király nem volt hajlandó kétszer ugyanabból a pohárból inni. Ez az udvarban nem okozott különösebb nehézséget, de a hosszabb utazások alkalmával a poggyász felét a poharak tették ki.

szeptember, Magyarország – A budapesti utcákon úgy jártak-keltek az emberek, mintha mindenki a ruháját féltené a kopástól, és még csak véletlenül se értek egymáshoz. Pedig a lakosság nagy része fölvette a himlő elleni védőoltást, de hát ki tudja, Bécsben is hetekig pusztított a járvány, és a föld is nyugatról kelet felé forog.

szeptember, Mbau-sziget – Aznap egy férfi meg egy nő volt az ebéd, de maradt belőlük vacsorára is, sőt, egy-két falat a gyerekeknek reggelire. A sziget emberevői mind közül a legerősebbnek hitték magukat, mert elgondolásuk szerintük nem csak a test, de az áldozatok lelke is az övék lett. Így történt, hogy némelyeknek a gyomrát feküdte meg a sok hús, másoknak a friss lélek a kicsi agyát.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top