+ Életmód

Kolonics György legendás alakja emlékbélyeget kapott

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke: Kolonics György élete és munkássága azt példázta, hogy tisztességgel, minden külső behatás nélkül is a világ csúcsán lehet lenni.

Emlékívet bocsátott ki a Magyar Posta Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok, 15-szörös világbajnok magyar kenus halálának nyolcadik évfordulóján. Az emlékívet a sportolóról elnevezett utánpótlás magyar bajnokságon mutatták be pénteken, Sukorón.

Majtényi Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgató-helyettese azt mondta: a magyar bélyegkultúra szép és fontos hagyománya tükröződik abban a törekvésben, hogy olyan személyekről, vagy témákban szülessenek alkotások, melyek kifejezik és közvetítik közös értékeinket. A Kolonics György tiszteletére kibocsátott emlékív egy olyan legendás sportembernek, egy olyan példaképnek állít emléket, aki mérhetetlen akaraterőről, kitartásról és elszántságról tett tanúbizonyságot.

Kozmann György, sportért felelős helyettes államtitkár, Kolonics korábbi párostársa úgy fogalmazott: Kolonics György hagyatéka nagy értékkel bír a mai világban, és szüksége van rá a most felnövekvő generációnak.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke: Kolonics György élete és munkássága azt példázta, hogy tisztességgel, minden külső behatás nélkül is a világ csúcsán lehet lenni. A sportág vezetése arra törekszik, hogy a sportolók egészséges emberekké váljanak. Akik ebben megtévednek, semmi közük a sporthoz.

A Kolonics György tiszteletére készült emlékív keretrajzán Szalmás Péter fotója látható, és Bacsó Attila grafikusművész tervei alapján készült négyezer példányban, a Kolonics György Alapítvány kezdeményezésére.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top