+ Irodalom

Megvásárolhatók Bächer Iván egyetlen egyszer leírt szavai lecsóért

A lecsókat egy alkalmi Szóbrigád viszi Bódvalenkére, egy ötgyermekes családhoz. A Szóbrigád tagjai: egy tetőfedő, egy költő és egy újságíró. Mindannyian nők.

Vegyen egy jó szót!

Bächer Iván: Szó la carte

szósalátaBächer Iván író-újságíró a kézírásos szót 21,5 x 30 centiméteres kék színű papírra írta. A Szó la carte kikiáltási ára: 7 üveg lecsó és 130 kilométerre elegendő 95-ös benzin. Licitálni a lecsók növelésével lehet. A licit 2016. július 27-ig, 20 óráig tart.

szókrém(A lecsókat egy alkalmi Szóbrigád viszi Bódvalenkére, egy ötgyermekes családhoz. A Szóbrigád tagjai: egy tetőfedő, egy költő és egy újságíró. Mindannyian nők. A tetőfedő ingyen kijavítja a tetőt, ami beázik, befolyik az esővíz. A tetőfedő, a költő és az újságíró – a család tagjaival együtt – kifesti a lakást. Erre 60 liter festék van. Ez egy földes padlójú ház. Víz nincs. Évekig áram sem volt.)

A Szó la carte története.

Bächer Iván a szót, felkérésre 2005 májusában, az Első Magyar jótékonysági Szóárverésre írta. Bächer azt találta ki, hogy minden kézírásos szava az ételhez fog kötődni: szógaluska, szósaláta, paradicsomszó… Két Bächer-kéziratra, a Nagymama 1 és nagymama 2-re, valamint a kézírásos Bächer-szavakra a Merlin Színházban lehetett licitálni 2005. május 12-én. A kézírásos szó alacarteszavait meg is lehetett vásárolni lecsóért az Írók Boltjában. Bächer találta ki, hogy a szavaiért a vevők lecsóval fizessenek. A szavak hamar elfogytak, újakat kellett kérni. Ám négy szó valahogy megmaradt. Éveken át egy mappában őrizték az Írók Boltjában. Most hármat licitre bocsátunk – az egyik szót, a Szógaluskát ugyanis elfelejtette aláírni.

Hadd segíthessenek Bächer Iván szavai akkor is, ha ő maga már nem él.

Szósaláta – Bächer Iván a kézírásos szót 21,5 x 30 centiméteres kék színű papírra írta. A Szósaláta ára: 7 üveg lecsó, 7 kiló liszt, 7 kiló rizs. Aki többet ígér, a Szósaláta azé.

Szókrém – Bächer Iván a kézírásos szót 21,5 x 30 centiméteres kék színű papírra írta. A Szókrém ára: 7 üveg lecsó, 7 kiló száraztészta, 7 kiló rizs. Aki többet ígér, a Szósaláta azé.

A licitálásról itt érdeklődj!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top