+ Média

Hány darab pisztránghorog fér el egy közepes nagyságú gyűszűben?

A redditchi horoggyárban hetente 10 millió horgot gyártanak, a nagy cápahorogtól a parányi pisztránghorogig. Az egyik horoggyári munkás fogadást ajánlott a többieknek, mely szerint egy közepes nagyságú gyűszűben legalább 1000 darab pisztránghorgot tud elhelyezni. A fogadásra nem jelentkezett senki

A XX. század története a magyar sajtó alapján – 1903 – A képen Vatikán ebből az időből

július, Oroszország – Egy fiatal és egy idősebb katonatiszt azon vitatkozott, hogy postagalambbal vagy idomított sólyommal érdemes üzenetet küldeni. Az idősebb váltig állította, hogy a galamb megbízhatóbb, sokkal kevesebb üzenetet vét el, míg a fiatalabb a sólyom négyszer nagyobb repülési sebességére hivatkozott, és arra, hogy nincs kitéve a ragadozó madaraknak. Ez igaz, válaszolt az öreg, de galambból több van.

július, Anglia – A redditchi horoggyárban hetente 10 millió horgot gyártanak, a nagy cápahorogtól a parányi pisztránghorogig. Az egyik horoggyári munkás fogadást ajánlott a többieknek, mely szerint egy közepes nagyságú gyűszűben legalább 1000 darab pisztránghorgot tud elhelyezni. A fogadásra nem jelentkezett senki, kevésnek találták az ezret.

július, Japán – Egy karcsú nő lépett be a vasúti kocsiba, leült az ablak mellé, levette a cipőjét, és keresztbe tette a lábát. A táskájából apró pipát húzott elő, csipetnyi vágott dohányt szórt bele, majd meggyújtotta. A kocsiban nem volt olyan férfi, aki húsz év múlva ne emlékezett volna a nő mozdulataira.

augusztus, Vatikán – A pápa azon a délutánon nem a fehér selyem, hanem a valamivel durvább posztóruháját viselte. A kertben ült a padon és olvasott, mikor egy röpülő galamb az ölébe trottyantott. A pápa mozdulatlanul nézte a szövetbe szívódó nedveket. Aztán a női kezekre gondolt, melyek eddig a legmakacsabb foltokat is eltávolították a ruhájából.

augusztus, Svédország – Az első hivatalos tehervonat robogott a Botteni-öbölt az Atlanti-óceánnal összekötő vasútvonalon, amelyen a Lappföld vasércét szállították Európa acélkohói felé. A mozdony vezetője örült az új állásnak, bár tudta, előbb-utóbb ezt a pályát is megunja, most mégis jólesett arra gondolnia, hogy az eddigi útvonalakra merőlegesen halad.

augusztus, Anglia – Megérkezett a király udvarába annak a sussex-i nemesi családnak a küldöttje, amely tízezer esztendőre kapta a birtokát, s ezért minden évben adománnyal tartozott a koronának. A király fogadta a küldöttet, aki az asztalon álló vázába helyezett egy hosszú szárú, vörös rózsát.

szeptember, Macedónia – New-Wales – Az újszülött leánygyermek kezére fehér és piros cérnaszálakat kötöttek, melyeket három hónap elteltével levesznek, elássák egy kő alá, s ha majd holdtöltekor hangyák mutatkoznak a kő alatt, jó egészséget és jómódot jósolnak neki. Ugyanezen a napon New-Walesben is piros és fehér cérnákat kötöttek egy újszülött csuklójára, de ő fiúgyermek volt.

szeptember, Ausztrália – Az Armidale nevű városka kora délutáni utcáin egyenruhába öltözött, felfegyverzett nők jelentek meg, s katonás léptekkel haladtak egyazon irányba. Néhány órával később megalakították az önkéntes tűzőrséget, és parancsnokul egy huszonkét éves hajadont választottak. A férfiak ógtak-mógtak aznap este a kocsmában, s a legtöbb, amit hozzátehettek, hogy talán egy férjes asszony harcedzettebb parancsnok lenne.

szeptember, Afganisztán – Az afgán emír a világ legdrágább könyvét ajándékozta a perzsa sahnak. A Korán másolatát vert aranytábla fedte, melyet rubintokkal, gyémántokkal és gyöngyökkel díszítettek. A könyv átadása után egy légy szállt az ajándék gerincére, és olyan hosszan időzött rajta, mintha az eredeti példányon ülne.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top