+ Életmód

Mit tesz egy majomra féltékeny katonatiszt?

Az országos hírű szépség egy majommal osztotta meg mindennapjait. Egy tányérból ettek, közös pohárból ittak, s olykor félreérthetetlenül ölelkeztek is.

A XX. század története – 1902 – magyar sajtódokumentumok alapján

1902.január, Oroszország Egy moszkvai tűzoltó riadtan ébredt a sziréna hangjára. Ahogy magára kapta a ruhát és a sisakot, megszólaltak a fejében a felesége tegnapi szavai: elválok tőled, nem bírom ezt így tovább. Mikor a férfi bevetette magát a lángok közé, azt remélte, a tűz kiégeti belőle a fájdalmat. Ájultan húzták le egy kosáron, s elküldtek egy fiút a feleségéért.

január, Hollandia Egy fiatal amszterdami gyémántmunkás hazafelé ballagott az úton, mikor szembe jött vele két kollégája. Korai még az este, gyere, megiszunk valamit! A fiatalember nem sejtette, hogy a poharazgatást egy gyűlés előzi meg, melyen a gyémántmunkások szövetsége kiáltványt fogadott el. A fiatalember gyorsan aláírta, mert már nagyon szomjas volt.

január, USA A férfi fölvette a kagylót és tárcsázott. A vonal másik végén az atya jelentkezett. Parancsolj, fiam! Gyónni szeretnék, atyám. Hallgatlak. Hazudtam egy barátomnak. Ez nem szép dolog, fiam. De mit mondtál neki? Annyira szenvedett szegény, meg akartam vigasztalni, és azt mondtam, hogy már nem csak a telefonos gyónás működik, hanem a telefonos foghúzás is.

február, India Egy vékony, csinos asszony teát öntött a csészéjébe, leült az asztalhoz és belekortyolt a gőzölgő italban. Aztán kezébe vette az újságot, és belelapozott. Először azt hitte, káprázik a szeme, mert a harmadik oldal után üres lapok sorakoztak. Megmutatta a férjének, aki dühében még aznap bement az újsághoz, és kérdőre vonta a szerkesztőt. Ez mi? Sajnos, mondta a férfi, kicsit elméreteztük lapot, nem volt elég hír.

február, Franciaország Egy párizsi férfi lóháton járta a vidéket, és szenvedélyesen kutatta a gyönyörű tájakra nyíló kilátásokat. Előző nap egy lombos faág lógott a páratlan látványba, amit egyszerűen levágatott, ám ezúttal a völgy fölé érve egy randa házikó zavarta a kilátást. Estig elbontotta a házat, de a sötétségben már nem látott semmit, ezért hazalovagolt.

február, Anglia Hogy az angol parlament képviselői ne unják halálra magukat a tanácskozások alatt, kedvenc szabadidőtöltéseiknek hódoltak. Néhányan kártyáztak, mások whisky mellett cseverésztek, ki jéggel, ki szódával itta. Viszont a Shetland-szigetek képviselője nem adta ilyen olcsón az idejét, barna hárászból harisnyát kötött magának.

március, Kuba Az országos hírű szépség egy majommal osztotta meg mindennapjait. Egy tányérból ettek, közös pohárból ittak, s olykor félreérthetetlenül ölelkeztek is. A kubai hadsereg egy kiváló tisztje halálosan szerelmes volt a nőbe, s egy óvatlan pillanatban eltűntette a majmot. A nő perbe fogta a férfit, aki férfiassága legkínosabb pillanatait élte át, mikor rábizonyították, hogy féltékeny volt egy majomra.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top