+ Életmód

Elhunyt a Szarvasvadász rendezője

Az Oscar-díjas rendezőt, aki a csúcs után Hollywood egyik legnagyobb bukását könyvelhette el, 77 évesen érte a halál.

Meghalt Michael Cimino, a Szarvasvadász című film rendezője. Mint a rendező ügyvédje tudatta a sajtóval, szombaton élettelenül találtak Ciminóra Beverly Hills-i otthonában. A halál okáról azonban nem közölt részleteket.

Cimino nem tartozott a kifejezetten termékeny alkotók közé, habár állítása szerint legalább ötven forgatókönyvet írt, ezek túlnyomó többségéből nem született film. Leghíresebb mozijáért, a (vietnami) háború ellenes Szarvasvadászért 1978-ban kapta meg az Amerikai Filmakadémiától az Oscar-szobrot.

michael cimino

Cimino rendezte és írta a Szarvasvadász mellett egyebek mellett A sárkány éve című filmet, Mickey Rourke főszereplésével, és a Villám és Fürgelábat, Clint Eastwooddal a főszerepben. Eastwooddal később az egyik Piszkos Harry-filmben is együtt dolgozott, ő írta ugyanis a Magnum ereje forgatókönyvét.

Hogy nem sikerült könyveit filmre vinnie, abban nagy szerepet játszott, hogy az 1980-as filmje, a  Mennyország kapuja, habár olyan sztárokat vonultatott fel, mint Kris Kristofferson, Jeff Bridges, John Hurt, Christopher Walken, vagy Isabelle Huppert, korának legnagyobb filmes bukása volt. Akkora, hogy abba kis híján beleroppant a filmet készítő stúdió is, a United Artists is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top