Fekete György leköszön

fekete

Fekete Györgyről tudjuk, hogy állja a szavát, és ezt most is elvárjuk. A vele megjelent interjú még a brit népszavazás előtt zajlott, ezért nincs összefüggés a két dolog között.

Este 10-kor fekszem, hajnal 2-kor kelek – mondta a kulturális cézárként számon tartott Fekete, aki 83 évesen is naponta bejár a hivatalába. Szerinte neki felelőssége van a magyar művészettel szemben, az akadémia pedig nem irányítja, hanem gondozza azt. Azt is elmagyarázza, a Műcsarnokban miért nem lehet mindent, bár a művészet szabad: de mit nem lehet csinálni ott, amit máshol igen?

– jelentette ki a HVG-nek az újraportrézott Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, aki 2017-ben leköszön.3 hozzászólás

Írd le a véleményed!
  1. ukotaf

    Elkésett vele, már 1989- ben továbbállhatott volna, amikor megtorpedózta a Hungaroton-EMI fúziót. Azóta gyűlölöm…elnézést.

  2. Nagy András László

    Vége! Magyarországon meghalt a művészet! Ki is ő? Én annyit tudok mondani, ha egy 30 éves ember rendszeresen ennyit alszik a gondolatai érdekes irányba változnak meg. És akkor hol a +50 év?


Új hozzászólás