+ Film

Elhunyt Ronit Elkabec

Ronit Elkabec

A magyar nézők a Zenekar látogatása című filmből ismerhetik, amelyben szerepe szerint egy isten háta mögötti izraeli kisváros vendéglőjét vezeti.

Ötvenegy éves korában rákbetegégben elhunyt Ronit Elkabec, külföldön is ismert izraeli színésznő, forgatókönyvíró, rendezőnő – jelentette a helyi közszolgálati rádió kedden.

Az Izraelben és Franciaországban is forgató Ronit Elkabec filmjei számos nemzetközi elismerést arattak. Legutóbb két évvel ezelőtt egy izraeli válás történetét feldolgozó Gett című filmjét – melynek egyszerre volt társrendezője, társ-forgatókönyvírója és főszereplője – Golden Globe-díjra jelölték.

Az egyszerű, Marokkóból származó szülők gyermekeként felnőtt Elkabec az utóbbi évtizedben testvérével közösen egy három részből álló filmdrámasorozatban mutatta be a marokkói származású izraeliek sajátos sorsát.

Színésznőként filmjeiért három alkalommal, először 1994-ben, legutóbb pedig 2014-ben kapta meg az izraeli filmszakma legrangosabb elismerését, az Ofír-díjat. A magyar nézők a Zenekar látogatása című filmből ismerhetik, amelyben szerepe szerint egy isten háta mögötti izraeli kisváros vendéglőjét vezeti.

Elkabec 1997-ben Párizsba költözött, ahol hamarosan számos filmben és színházban aratott sikert átütő, erős személyiségével és eszköztelen, őszinte játékával.
A feltűnő szépségéről is híres Elkabec csak negyvenes éveinek végén házasodott meg és vállalt gyerekeket, hároméves ikreket hagyott hátra a betegséggel titokban vívott, hosszú harca után.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top