+ Irodalom

Továbbra is a Vörösmarty tér lesz az Ünnepi Könyvhét helyszíne

Könyvhét: írók és olvasók találkozása 2.

Mint közölték, Tarlós István a megbeszélés végén személyes garanciát vállalt arra, hogy mandátuma lejártáig, azaz 2019 végéig a Vörösmarty tér az évente megrendezett Ünnepi Könyvhét központi helyszíne marad.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) Facebook-oldalán azt közölte, hogy a főváros nem támogatja a könyvhét helyszínét, később azonban kiderült, hogy támogatja. Mai sajtótájékoztatóján Tarlós István főpolgármester garanciát  vállalt arra, hogy az Ünnepi Könyvhét helyszíne továbbra is a Vörösmarty tér lesz – tájékoztatott Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöksége.

Közleményük szerint Tarlós István és Kocsis András Sándor, az MKKE elnöke kedden ötvenperces megbeszélést folytatott, melynek során a főpolgármester kifejtette, hogy Budapest kiemelt közterein a főváros alaposan felül kívánja vizsgálni a területhasznosítás gyakorlatát.

Tarlós István arról is szólt, hogy Láng Zsolt, a főváros tulajdonosi, gazdasági és közterület-hasznosítási bizottságának elnökeként nem a 87. Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri megrendezését kívánta megakadályozni, hanem az oda nem illő rendezvények megszervezését – írta az MKKE elnöksége.

Mint közölték, Tarlós István a megbeszélés végén személyes garanciát vállalt arra, hogy mandátuma lejártáig, azaz 2019 végéig a Vörösmarty tér az évente megrendezett Ünnepi Könyvhét központi helyszíne marad.

Az MKKE elnöksége hangsúlyozta, hogy a magyar könyvszakma elsőszámú ünnepét évről évre csak a főváros kedvezményes bérleti feltételeivel, illetve a Nemzeti Kulturális Alap – ebben az évben 7 millió forintos – támogatásával lehet veszteség nélkül megrendezni.

A Főpolgármesteri Hivatal korábbi sajtóhírekre reagálva március 24-én közölte az MTI-vel, hogy az Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri helyszínét Tarlós István főpolgármester, Láng Zsolt, a főváros illetékes bizottságának elnöke és Kocsis Máté alelnök is támogatja.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top