+ Képzőművészet

Különleges festményt lepleztek le a Marriott elnöki lakosztályában

marriott

Richard Burton és Elizabeth Taylor 1972-ben Budapesten éltek egy hónapig, az akkori Intercontinental, ma Marriott elnöki lakosztályában. Az itt tartózkodásukat még különlegesebbé tette, hogy Liz Taylor a hotelben ünnepelte 40. születésnapját.

  • marriott
  • marriott
  • marriott
  • marriott

Richard Burton és Elizabeth Taylor 1972-ben Budapesten éltek egy hónapig, az akkori Intercontinental, ma Marriott elnöki lakosztályában. Az itt tartózkodásukat még különlegesebbé tette, hogy Liz Taylor a hotelben ünnepelte 40. születésnapját. Az eseményre eljött Ringo Starr, Grace Kelly, Michael Kane és még sok más világsztár. Richard Burton a főpincérnél hagyta emlékül az öngyújtóját, amit Tamas Karpati gyűjteményéből megkaptam, hogy készítsek hozzá egy képet – írja Weiler Péter képzőművész Facebook-oldalán.

marriott

Fotó: Blaha Judit

A képet, és a kereten díszelgő öngyújtót ma ugyanott, a Marriott elnöki lakosztályában lepleztük le. Szilágyi János és Burton magyar „hangja” Szilágyi Tibor meséltek a közönségnek az öngyújtóról, a 70-es évekről és a színész mesterségről.

Megkértük Weiler Pétert, avasson be a történet hátterében, hogyan jött össze ez a giga-találkozó:

Kárpáti Tamást ezer éve (25) ismerem, építi a gyűjteményét, és megkért, hogy az egyik darabhoz csináljak egy képet. Én dönthettem el, melyik darab fog meg a legjobban. Felmentem a lakására, ami tényleg tele van híres emberek relikviáival, és engem formailag is ez az öngyújtó fogott meg. Arról már nem is beszélve, hogy arról a 72-es születésnapról mindig mesélt a család… imádom a Nem félünk a farkastólt, hússzor láttam filmen… Szóval volt a tárgyhoz kötődés. Rá van gravírozva, hogy BEAT és az olyan, mintha BEATLES akart volna lenni, vagy a BEAT korszak-homage…

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top