+ Irodalom

Ilyen volt a Müpa első 10 éve

müpa

Nemzetközileg is egyedülálló különleges albumot adott ki a Müpa, amely az intézmény első 10 évét dokumentálja. A Müpa Budapest című exkluzív kiadvány különleges korlenyomat.

Művészet és építészet képekben

Fújjanak zöldebbre! egy próba alkalmával Liszt lement a színpadról a terem végébe, hogy a kürtöket egy más hangszínbe állítsa be.

Kevés ember tudja magáról, hogy a szinesztézia képességével rendelkezik. Ezt a született készséget összeérzésnek hívják: színeket társítunk hangokhoz, betűkhöz, számokhoz. Azaz a színek játéka egyes szavak kapcsán érzésekkel párosul. A Művészetek Palotája sugározza ezt az egyéni és közösségi összeérzést.

müpa

Nemzetközileg is egyedülálló különleges albumot adott ki a Müpa, amely az intézmény első 10 évét dokumentálja. A Müpa Budapest című exkluzív kiadvány egy olyan különleges korlenyomat, amely az épület keletkezésének történetét, előadások emlékezetes pillanatait, müpaaz évek során fellépett művészek vendégkönyvi bejegyzéseit dokumentálja fotókkal, interjúkkal és tanulmányokkal. Emlékkönyv mindazoknak, akik a házat megépítették, akik a több ezer produkcióban részt vettek illetve azokat létrehozhatták, és a közönségnek egyaránt. Az olvasó bepillantást nyer a kulisszák mögé, hogyan működik az intézmény, hogyan kel életre, backstage képeket láthatnak, ahogy művészek készülődnek, mennek be a színpadra és létrejön egy előadás.

Az exkluzív kiadvány melléklete három CD is, amelyeken a Müpa emlékezetes előadásaiból találhatók részletek a legkülönfélébb zenei műfajokból, olyan előadókkal többek között, mint Laurie Anderson, Avishai Cohen, Joyce DiDonato, Marianne Faithfull, Philippe Herreweghe, Lajkó Félix, Polgár László, Sir Simon Rattle, Szakcsi Lakatos Béla vagy Ramón Vargas.

A kiadvány a Müpa épületében található Vince könyvesboltban és a Libri hálózatában kapható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top