+ művészet & politika

Nézd meg a külhoni magyarok 12 pontját! – videó

külhoni magyarok 12 pontja

– Külföldi magyarokként szeretnénk kifejezni összetartozásunkat az otthoniakkal (és más külföldi magyarokkal). Megmutatni, hogy látjuk, hogy mi folyik otthon, és attól, hogy kijöttünk, nem felejtettük el őket, lélekben velük vagyunk – írják a performansz szervezői.

A márciusi 12 pontra reflektálva egy össz-külföldi-magyar-performanszot hoztak létre a külhoni magyarok: Londontól New York-on át Santiagóig csatlakoztak kint élő magyarok, hogy kifejezzék szolidaritásukat az itthoni március 15-ei ellenzéki megmozdulás résztvevőivel.

Külföldi magyarokként szeretnénk kifejezni összetartozásunkat az otthoniakkal (és más külföldi magyarokkal). Megmutatni, hogy látjuk, hogy mi folyik otthon, és attól, hogy kijöttünk, nem felejtettük el őket, lélekben velük vagyunk. Nem akarunk politikai szerepvállalást. Ez az akció a társadalmi felelősségvállalásunkról, szolidarításunkról szól

olvasható az esemény Facebook-oldalán, amely a New York Csoport Külhoni Magyar Szolidaritás szervezésében valósult meg.

Az elkészült videót elsősorban azoknak szánják, akik otthon nem érzik „otthon” magukat, valamint a március 15-én tüntető társadalmi csoportoknak (tanárok, diákok, stb.).

A szervezők 12 külföldi helyszínen gyűjtötték össze a performansz résztvevőit, akik kamerába mondták el azt az egyszerű mondatot, hogy „Veletek vagyunk!”

12-szer elhangzik egymás után ugyanaz: „Veletek vagyunk!” Ez a mi 12 pontunk. Nem követelünk semmit, nem szólítunk fel senkit, csak erőt adunk az otthoniaknak, mert most nagy szükségük van rá.

– olvasható az oldalon.

A kezdeményezésben végül New York, Bécs, Amszterdam, London, Berlin, Málaga, Stockholm, Passau, Santiagó, Salvador, Lund és Hanoi városában élő magyarok vettek részt.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Demeter222 szerint:

    Nem, nincsenek velünk. Ők elmentek, mi itt maradtunk. Egyedül.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top