+ Zene

Osvárt Andrea kémfilmeket idéző videóklipben szerepelt

anton vezuv , osvárt

Új videoklippel jelentkezik az Anton Vezuv zenekar, amelyben a főszereplő Osvárt Andrea és Makranczi Zalán. Szerelmüknek kémregénybe illő kibontakozását és beteljesülését a ’70-es évek film noir és a francia újhullám stílusában követhetjük végig.

Új videoklippel jelentkezik az Anton Vezuv zenekar, amelyben a főszereplő Osvárt Andrea és Makranczi Zalán. Szerelmüknek kémregénybe illő kibontakozását és beteljesülését a ’70-es évek film noir és a francia újhullám stílusában követhetjük végig.

A budapesti, „power melankóliát” játszó zenekar Far Camp Song című dalára Szabó Áron forgatott videót, nevéhez számos reklám-, és független kisfilm mellett több, a zenekedvelők és filmes körökben elismert klip is fűződik (ő készítette tavaly a Dope Calypso tévépapos klipjét is).

A titkosszolgálati főnök ultimátumának, vagy Osvárt Andrea vonzerejének engedelmeskedjen a Makranczy Zalán által alakított kormányzati kém?

– ezen a történeten keresztül mutatja be a nő és a férfi kapcsolatát új klipjében az Anton Vezuv zenekar. A Far Camp Song című, sodró lendületű, igazi indie dalhoz készült videó történetében megelevenednek a hetvenes évek, a Szabad Európa Rádió, és  az az ellen küzdő titkosszolgálat.  Szerephez jut továbbá egy 1976-os Opel Kadett, néhány sajtos roló, valamint – kémfilmhez illően kötelező elemként – egy pisztoly is. Szabó Áron elmondása szerint „a klip a francia újhullám és a hetvenes évek film noir stílusának fúziója, amelyben avantgárd művészeti utalások keverednek hitchcock-i képi megoldásokkal, detektívfilm-szerű elemekkel”. A rendező a videóban számos konkrét, vagy apróbb utalást rejtett el többek között a Bolond Pierrot, a Négyszáz csapás, a Kifulladásig, vagy a Jó reggelt, búbánat című filmekre, de a Smashing Pumpkins vagy Lou Reed rajongóinak is ajánlott figyelmesen végignézni a klipet.

A videóklip itt látható:

A 2010-ben alakult Anton Vezuv egy budapesti „power melankólia” zenekar. Gyulai István „Sztív” megkapó, zongorás-egygitáros dalaiból indult a produkció, mely teljes zenekari felállásában is megtartotta az éteriséget, a dalokat pedig finoman és okosan az erősítők közé helyezte. Válogatás- és rádiómegjelenések, hazai klubkoncertek után 2014-ben jelent meg első nagylemezük, az „Into the Sea”, melankolikus dalokkal, határtalan egyedüllétről, parttalan tengerekről, feszültségről és szerelemről mesélve. Mindezekkel külföldi és hazai zenei blogok, rádiók tetszését elnyerve, bekerülve a recorder.hu kedvenc magyar kiadványai közé. A Far Camp Song az együttes második klipje, amely a banda Bird című dalára készült, 2014 szeptemberében megjelent videóját követi.

Első nagylemezük megjelenése után interjút készítettünk Gyulai Istvánnal, amely itt olvasható teljes egészébenSztív akkor így vallott a zongorás-énekes létről:

Én a billentyű mögött kezdtem el zenélni, úgyhogy ez nekem otthonos környezet, de színpadon elég nehéz tud lenni néha. Szerencsére van néhány szám, amiben gitározom és így azért elég változatos tud lenni.  Szokták kérdezni az ismerőseim néha, hogy írjam körül a zenénket és ilyenkor azt szoktam mondani, hogy képzeljenek el egy szomorú zongorás énekest, aki nem a Zámbó Jimmy.

A zenekar első videóklipje:

A lemez pedig itt hallható:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top