+ Képzőművészet

Egy bűnszervezet jött létre arra, hogy a múzeumokból kijátsszák a közkincseket

Szépművészeti Múzeum

A Szépművészeti Múzeum 300 millió forint értékben adott kölcsön festményeket egy társaságnak, amely a fővárosi Szerb utcában tárolta azokat. Juhász Péter szerint a képeket Habony Árpád korábbi, nem hivatalos lakhelyén tárolták. Az Együtt alelnöke feljelentést tesz az ügyben.

Keresés a weben

Az Együtt a Korszakváltók pártja hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz azzal összefüggésben, hogy a Szépművészeti Múzeum 300 millió forint értékben adott kölcsön festményeket egy társaságnak, amely a fővárosi Szerb utcában tárolta azokat.

Juhász Péter, az ellenzéki párt alelnöke pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a képeket Habony Árpád korábbi, nem hivatalos lakhelyén tárolták, ami szerinte több okból is aggályos. Példaként említette, hogy az egyszer ki is gyulladt lakásban szauna is található, ami nem biztosít megfelelő körülményeket a műkincsek tárolására.
Az Együtt alelnöke nem érti, hogy egy cég milyen jogcímen tárolhatja a kibérelt festményeket egy önkormányzati bérlakásban.
Juhász Péter elfogadhatatlannak nevezte továbbá, hogy a Szépművészeti Múzeum a piaci kölcsönzési ár tizedéért adta bérbe a képeket, és nem engedi ellenőrizni, hogy azok milyen állapotban kerültek vissza az intézménybe.

Mindezek azt mutatják, hogy egy bűnszervezet jött létre arra, hogy a múzeumokból kijátsszák a közkincseket

– mondta Juhász Péter.

 

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Darázs szerint:

    1. Egy nevében kulturális honlap ne politizáljon. 2. Választásokat kellene nyerni, jó programokkal előállni, meggyőzni az embereket. Ehelyett megint az impotens, kisstílű piszkálódás megy. Ha valamiben, akkor ebben nagyon nagy a cikkben nyilatkozó megélhetési “politikus”. 3. Nem látom, hogy Juhász vagy bárki a Szépművészeti kurátora lenne, vagy bármilyen tisztsége lenne, ami feljogosítja, hogy belepofázzon egy intézmény döntéseibe, amelynek vannak felelős vezetői, és azoknak is vannak főnökeik. Juhász azok után, hogy többek közt a drogügyben is lejáratta magát, nincs erkölcsi-etikai alapja arra, hogy bármit is számon kérjen. 4. A hatalom birtokosai sok mindent megtehetnek, a Habony előtti korszak oligarchái és haszonélvezői sem voltak kiscserkészek, ministráns gyerekek. Megint oda lyukadunk ki, hogy tessék választásokat nyerni, tessék teljesíteni, mert puszta óbégatásból, defetizmusból, szurkálódásból nem élünk meg. Úgy hogy: kuss!

  2. Te normális vagy?

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top