+ Fotó

Így még biztosan nem láttad Törökországot – fotók

Aydin Büyüktas

A drón felvételekből és 3D szoftver segítségével alkotott képeket Edwin Abbott: Síkföld című könyve inspirálta.

Aydin Büyüktas török fotográfus “Flatland” (Síkföld) című új sorozatában szokatlan módon ábrázolja Törökországot. Habár a drón felvételekből és 3D szoftver segítségével alkotott képeket Edwin Abbott: Síkföld című könyve inspirálta, nekünk az Eredet című film jut róla eszünkbe.

Edwin Abbott könyvében

egy olyan négyzetről ír, amely kétdimenziós világban él, mint egy papír felszíne. Egy háromdimenziós lénynek e négyzet szempontjából látszólag isteni hatalma van: képes például egy páncélszekrényből tárgyakat kivenni anélkül, hogy kinyitná (azáltal, hogy a harmadik dimenzión keresztül mozgatja őket), lát mindent, ami a kétdimenziós szemszögből falak mögé van elzárva, s eközben teljesen láthatatlan marad, mert a síktól néhány centire áll a harmadik dimenzióban.

Aydin Büyüktas

@Aydin Büyüktas

Aydin Büyüktas

@Aydin Büyüktas

Aydin Büyüktas

@Aydin Büyüktas

Aydin Büyüktas

@Aydin Büyüktas

Négyzet találkozik is egy ilyen többdimenziós lénnyel, aki Gömbnek nevezi magát, és megpróbálja feltárni előtte hazája, Térföld titkait, valamint különleges képességeit; azonban Négyzetnek senki, még a többi szemtanú sem hisz, és végül börtönbe zárják, mint eretneket, a kettőnél több dimenzió létezésének hirdetése miatt

A török fiatalembert itt lehet bekövetni Instagramon.

(Forrás: BoredPanda)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top