+ Színház

Most a színházjegy mellé kiállításbelépőt is kaphatsz a Librariuson

Ha Mikulás napjáig vásárolsz nálunk színházjegyet, most 4 darab páros belépőt is kiosztunk a színházlátogatók között.

A Librarius elindította Olvasói számára színházi jegyrendszerét, hogy az oldalon megjelent színházi előadásokról szóló írásokhoz jegyeket biztosítson. A programhoz folyamatosan csatlakoznak a színházak, jelenleg a Belvárosi Színház (pl. A szív hídjai, Estére szabad a kecó, Száll a kakukk fészkére stb.) és az Átrium Film-Színház (pl. Pintér Béla előadások, Ionesco: Makbett, stb.) jegyei találhatók a készletben. Ha Mikulás napjáig vásárolsz nálunk színházjegyet, most 4 darab páros belépőt is kiosztunk a színházlátogatók között, amelyekkel a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításai és rendezvényei látogathatók. Több mint 30 előadás között válogathatsz.

Ha legközelebb egyből a színházjegyeket keresed, a jegy.librarius.hu címen találod. A regisztráció utáni vásárlásnál a Rendelések menüpont Fiókom almenüjében találod a jegyként is funkcionáló számlát, amit kinyomtathatsz, de bemutathatod digitálisan is a színházban.

Ha a Facebookon is lájkolsz minket, folyamatosan küldjük az előadásokat.

Vásárlási határidő: december 6.

Nyeremény: A helyes megfejtést beküldők között 4 páros belépőt osztunk szét, amit az értesítés után postai úton küldünk ki. A jegyek december 31-ig felhasználhatók, így nem csak az itt felsorolt, hanem az ez évi később megrendezett PIM-kiállításokra is érvényesek.

A PIM jelenleg nyitva lévő kiállításai:

„Ki vagyok én? Nem mondom meg…” – Petőfi választásai

A PIM állandó Petőfi-kiállítása

Ki ne ismerné Petőfit? És lehet újat mondani róla? Az NKA Felemelő századcímű sorozata keretében megnyíló kiállítás eddig ismeretlen kéziratokkal, képekkel, személyes tárgyakkal tesz kísérletet a sikeres, fiatal költő alakjának megrajzolására.  »

Melocco Miklós szoborkompozíciója, 1977

Ady-oltár

1977-ben, Ady Endre születésének 100. évfordulóján a Petőfi Irodalmi Múzeum W. Somogyi Ágnes művészettörténész kezdeményezésére felkérte Melocco Miklós szobrászművészt egy Ady-emlékszobor tervezésére.  »

Az író személyes tárgyai, relikviái

Tamási Áron emlékszoba

A Emlékszobában megtekinthető Tamási Áron (1897–1966) íróasztala, gondolkodószéke, állólámpája, szőnyege, szekrényei, kanapéja, székei, melyek pesti lakásának jó néhány berendezési tárgyával együtt a Tamási Áron Alapítvány közvetítésével kerültek a Petőfi Irodalmi Múzeumba.  »

PIM Esti Extra

A PIM hosszú nyitva tartása

Minden hónap utolsó szerdáján 20 óráig látogathatók a kiállítások  »

 

Mosó Masa és barátai

F. Györffy Anna grafikusművész centenáriumi kiállítása
F. Györffy Anna (1915–2006) az elmúlt hatvan év egyik legtermékenyebb gyermekkönyv-illusztrátora volt. Nemzedékek nőttek fel az általa illusztrált könyveken és diafilmeken, mint a Mosó Masa mosodája, Pöttyös Panni, Hófehérke vagy az Óvoda az őserdőben.  »

 Kárpáti Éva kiállítása

Kárpáti Éva festészetének kedvelt témái közé tartoznak a magyar irodalom kiemelkedő alakjai a XIX. századtól napjainkig – ez a tárlat látható december 10-ig a múzeumban.

 »

 „Maradni szégyen, veszni borzalom” – Magyar írók az első világháborúban

2014. november 5–2016. január 10.
A Petőfi Irodalmi Múzeum első világháborús kiállítása a háborút megélt magyar írók és költők nézőpontjából és értelmezésében mutatja be az 1914 és 1918 közötti éveket. A kiállítás elsősorban a korabeli irodalmi művekből és személyes narratív forrásokból építkezve az egyéni tapasztalatok közvetítésére vállalkozik  »

A kiállításokat a Petőfi Irodalmi Múzeumban találod, térkép: Budapest Károlyi utca 16.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top