+ Sztori

Péklapátra cserélte a fegyvert az Iszlám Állam egykori katonája

Volt idő, amikor az AK-47-esével aludt, most hajnalban kel, hogy bepakolja a kemencébe a kenyeret a belga férfi, aki nem olyan régen még az ISIS oldalán harcolt Szíriában. De hogyan lett pék egy dzsihádistából?

Michael katolikus családban nevelkedett Antwerpenben, felnőttként aztán áttért az iszlámra, és felvette a Younés nevet. 2012-ben, 26 évesen beállt egy radikális iszlám csoportba, a Sharia4Belgiumba, amit még abban az évben betiltottak gyűlöletkeltés miatt. 2013-ban Younés Szíriába ment, és csatlakozott az ISIS-hez. Történetét a Paris Match-nak mesélte el – írja a Globoport.

nempek

Itt még nem volt pék. Forrás: isis.trendolizer.com

A belga férfi hat hetet töltött az Iszlám Állam fegyvereseivel Aleppó mellett, és a Szabad Szír Hadsereg lázadói ellen harcolt.

Az AK-47-esemmel aludtam, és még két kézigránát is volt a párnám alatt.
Másfél hónap harc után végül lelépett, mert hiányzott neki a családja. Akkorra már elvált, két kisfia a volt feleségénél maradt. Nemrégiben újraházasodott: egy 17 éves muszlim lányt vett el. Amikor visszatért Belgiumba, azonnal őrizetbe vették. Előzetesben volt két hónapig, majd három év felfüggesztett börtönre ítélték. Azért volt ilyen enyhe az ítélet, mert semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy bármilyen bűntényt elkövetett volna Szíriában. Most a visszatért dzsihádistákkal foglalkozó kormányprogramban vesz részt, ennek ellenére ma is az ISIS zászlaja van a falon az ágya fölött, és azt sem tagadja, hogy kínzott meg embereket.
A foglyok szemét bekötöttük. És amikor nem válaszoltak a kérdésekre, vertük őket. Szíria háborús ország, az emberek nem lepődnek meg ezen.
A teljes sztori itt olvasható.
Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top