+ Média

Veiszer Alinda a Simicska-tévében folytatja tovább

alinda

A Hír TV-ben jövő héten indul Weiszer Alinda Alinda című beszélgetős műsora. Bátorfy Attila interjújában alapvető etikai tétekről, és a műsor indulásáról kérdezi a műsorvezetőt.

A Hír TV-ben jövő héten indul Veiszer Alinda Alinda című beszélgetős műsora. Bátorfy Attila a kreativonline.hu-n olvasható interjújában alapvető etikai tétekről, és a műsor indulásáról kérdezi a műsorvezetőt.

Nincs ma Magyarországon makulátlan televízió és makulátlan tulajdonos.

Mi volt az első reakció a felkérésre?

Nevettem. Utána felhívtam Palit (László Pál, Veiszer Alinda férje, jelenleg a 24.hu újságírója) és nem hittük el. Előtte pár héttel a Simicska-Orbán konfliktus kirobbanásakor a teraszon viccesen pont arról beszélgettünk, hogy mi lenne, ha megkeresnének?

Alinda csak biztonságos feltételek mellett vállalta:

Az első az volt, hogy biztonságban érezzem magam. Hogy olyan emberekkel dolgozhassak együtt, akiknek mind az értékrendszerében, mind a tudásában megbízom. Két ilyen emberem van. Józsa Mártával dolgoztam együtt az Estében és a Zárórában. Rieger Johanna pedig a Kultúrházban volt szerkesztő-riporter. Mindkettejükről azt gondolom, hogy képesek a szekértábor-logikán felülemelkedve, pusztán szakmai megfontolások alapján dolgozni.

Hogyan rendezte le magában Alinda, hogy Simicskától kapja a fizetését?

Ez volt bennem is a legnagyobb kérdés, és ezzel a dilemmával találkozom a legtöbbször. Az a válaszom született meg, hogy én nem akkor szállok bele ebbe a televízióba, amikor ezek a kifogásolható történetek zajlanak, hanem akkor, amikor megszűnnek. Innentől kezdve ez a részemről politikailag elkötelezett döntés nem lehet, mert már nem áll fenn ez a helyzet. És ameddig ő nem szól bele a tévé szakmai részébe, és olyan szabadságot kapok, amiben megállapodtunk, akkor együtt tudok vele élni. Tudom, hogy milyen nem szabadon televíziózni. Tudom, milyen kirúgva lenni azért, ami vagy, vagy éppen nem vagy. A Hírtévénél viszont most van egy szándék a változásra, amitől az ember vagy kisujját eltartva távol marad, vagy beleáll. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi helyzetben bármelyik csatornához is szerződöm, mindegyiknél tudnál kellemetlen kérdést feltenni. Nincs ma Magyarországon makulátlan televízió és makulátlan tulajdonos. Ezt a Hír TV-t tudom vállalni. Egy évvel ezelőtt nem tudtam volna. A jelen persze a múltat nem törli el.

Bátorfy Attila interjúját olvasd tovább a kreativonline.hu-n.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top