Hírforrás

Betiltották a könyveit, írt a pápának

Válaszolt a pápa Francesca Pardi olasz írónő levelére, aki azért írt neki, mert műveit a velencei polgármester nyáron a tiltott gyerekkönyvek listájára helyezte.

Válaszolt a pápa Francesca Pardi olasz írónő levelére, aki azért írt neki, mert könyveit a velencei polgármester betiltotta.

Francesca Pardi többek között két anyával és két apával élő gyerekeket is szerepeltet mesekönyveiben, ez volt sok a velencei polgármesternek. Az élettársnőjével négy gyermeket nevelő olasz írónő könyveinek óvodai és iskolai olvasását még a nyár elején betiltotta, számos más olasz és külföldi szerző gyerekkönyvével együtt. A politikus szerint ezek művek a társadalmi nemeket hirdető genderelméletet hirdetik, amivel – ezek szerint – ő egyáltalán nem tud mit kezdeni.

A Ferenc pápának írt levelében Francesca Pardi arra kérte az egyházfőt, tartóztassa fel egyes katolikus szervezetek melegekkel szembeni támadásait. Az írónő úgy fogalmazott:

A melegek is jelentős többségükben rendes emberek, és amiként ő tiszteli a katolikusokat, arra kéri a katolikusokat, hogy hasonló magatartást kövessenek a meleg párokkal szemben.

Az írónőnek a szentszéki államtitkárságról érkezett válasz Peter Brian Wells atya részéről. a levél Ferenc pápa áldását is tartalmazta. A sajtóban elterjedt hírekkel ellentétben azonban Ferenc pápa áldása Francesca Pardi személyének szólt és nem a genderelméletnek.

A szentszéki államtitkárság levele nem kívánta támogatni az evangéliummal ellentétes magatartásokat és tanításokat

– szögezte le Ciro Benedettini helyettes szentszéki szóvivő. Benedettini hangsúlyozta, hogy a genderelmélettel kapcsolatos egyházi nézőpont minimálisan sem módosult.

Ferenc pápa idén áprilisban tartott egyik beszédében azt mondta:

A genderelmélet talán frusztráció kifejeződése, amely azért szeretné eltörölni a szexuális különbséget, mert nem tudja, hogyan kezelje a vele való szembesülést. Fennáll a veszélye, hogy előrelépés helyett hátrafelé teszünk egy lépést. A különbség eltörlése ugyanis a probléma, nem a megoldás.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top