+ Zene

Chris Hadfield: zűrös az űrben gitározni, de jön az első lemez

chris headfield

A lemezzel a 25 éve zenélő Chris Hadfield nem zenei karrierjét kívánja fellendíteni, mint mondta, továbbra is az a célja, hogy az űrben töltött nagyszerű időszak élményeit megossza másokkal is.

A kanadai Chris Hadfield óriási sikert aratott két éve a YouTube-on, amikor a Nemzetközi Űrállomáson elénekelte David Bowie Space Oddity című slágerét. A volt asztronauta első zenei albuma, amelyet még részben az űrállomáson vett fel, októberben jelenik meg.

A Space Sessions: Songs from a Tin Can című lemez 11 számot tartalmaz. Az album október 9-i megjelenése előtt Hadfield feltöltötte az internetre az album súlytlanság ihlette Feet Up című dalának zenés videóját.

Az 55 éves űrhajós-zenész elmesélte, hogy a felvételek elkészítése elég körülményes volt az űrállomáson: a gravitáció hiánya miatt a gitárt megtartani és megfelelően énekelni sem volt egyszerű.

Paul Mills, a producer, aki segítségemre volt azt mondta: a gitárjátékod elég zűrös, mire azt feleltem, persze, gyere fel ide, és gitározzál

– idézte fel a The Globe and Mailnek adott interjújában.

Visszatérve a Földre a kanadai űrhajós Robbie Lackritz producerrel és hivatásos zenészekkel formálta élvezhető albummá az űrfelvételeket. A korongon megszólal a Big Smoke, a Space Lullaby és természetesen az elhíresült Space Oddity című szám is. A Beyond the Terra című szám érdekessége, hogy azt fiával, Evannel együtt szerezte.

A lemezzel a 25 éve zenélő Hadfield nem zenei karrierjét kívánja fellendíteni, mint mondta, továbbra is az a célja, hogy az űrben töltött nagyszerű időszak élményeit megossza másokkal is.

Hadfield 2012 decembere és 2013 májusa között tartózkodott a nemzetközi űrállomáson.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. I got this site from my friend who shared with
    me about this website and now this time I
    am browsing this website and reading very informative articles or reviews at this time.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top