+ Film

Festmény készült a Másnap című film egyetlen képkockájából

másnap

A 2004-es Másnap című film rendezője, Janisch Attila a facebookon osztotta meg az eredeti képkockát és a festményt. A film egyik erős motívuma az a kerékpáros férfi, aki családi örökségét, egy magányos házat keres vidéken.

A 2004-es Másnap című film rendezője, Janisch Attila a facebookon osztotta meg az eredeti képkockát és a festményt. A film egyik erős motívuma az a kerékpáros férfi, aki családi örökségét, egy magányos házat keres vidéken. Ha ismeri valaki a vidéki Magyarország rekkenő hőségét, a hőségben vibráló csöndet, a végtelen tájban megjelenő romos épület hangulatát, az pontosan érzi, mi kavarog a biciklis fejében.

Janisch Attila így írt a facebookon a film forgatásáról:

A Másnap című filmünk elkészítése hosszú és nehéz menetelés volt. De közben csodálatos munkatársakkal dolgozhattam együtt. – Ezek egyike Bartos János, a filmünk technikusa volt. Számára nem létezett olyan lehetetlennek tűnő kérés, amely teljesítéséhez ne azonnal kezdett volna hozzá!

A festmény születése:

Miután befejeztük a filmet, egyszer csak egy üzenetet és egy ahhoz csatolt képet kaptam tőle. A képen egy festmény reprója volt, egy festményé, amelyet Jani édesapja készített – id. Bartos János –, a filmünk egy kedvelt kockája alapján.

Most mondja bárki azt, hogy egy ilyen gesztus nem ér többet, mint bármilyen díj vagy más elismerés!

Jánosnak ezúton is köszönöm az áldozatos munkáját, édesapjának pedig a képet!

Nincs még elveszve minden remény!

Egy részlet a filmből:

https://www.youtube.com/watch?v=mUytSM6UUj0

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top