+ művészet & politika

Merre tart a magyar cirkusz?

cirkusz

A szarvassá változott fiú című filmről és a magyar cirkusz újrapozícionálásáról rendeztek közönségbeszélgetést.

A szarvassá változott fiú című filmről és a cirkuszművészet újrapozícionálásáról is rendeztek közönségbeszélgetést a 26. Bálványosi Szabadegyetem és Diáktábor Magyar Teátrum színházi sátrában.

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a Kossuth Rádió helyszíni stúdiójának vendégeként, a szombat reggeli műsorban elmondta, minden lehetőségnek nagyon örül, amikor valahol levetítik a Juhász Ferenc-költeményéből készített filmjét, de a szabadegyetemen különösképp, mivel az alkotás témája és gyökerei a bartóki műből fakadnak, a zeneszerző pedig erről a környékről merített művéhez ihletet.

A szabadegyetem kulturális hátterét a Magyar Teátrum sátor adja, amelynek programkínálatát évek óta Fekete Péter gondozza. Az előadóművészet és a színházművészet ötödik éve van jelen a fesztiválon, és idén két új műfaj, a film és a cirkusz is helyet kapott a kínálatban. Délutánonként beszélgetéseket rendeztek a sátorban, a délelőtt a gyerekeké, az este a színházi előadásoké volt, az éjszakák pedig bulival teltek.

A jó levegőn kívül talán a társadalmi viták a legfontosabbak

– fogalmazott a sátor programjáról Fekete Péter miniszteri biztos, aki azt is elmondta, hogy idén a cirkuszművészet újrapozícionálásáról, a művészeti ágak között betöltött helyéről és a műfaj társadalmi üzeneteiről zajlottak fontos eszmecserék.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top