+ Életmód

Alföldi: A szeretetet veszem észre a világból

Alföldi Róbert

Az európai kultúra alapköveként emlegetett Biblia, semmi másról nem beszél, mint a szeretetről. Arról a szeretetről, ami nehéz – mondta Alföldi Róbert.

Nem vagyok büszke rá, hogy meleg vagyok. És nem szégyellem, hogy meleg vagyok – kezdte tegnapi nyitóbeszédét Alföldi Róbert színész-rendező a 20. Budapest Pride megnyitója alkalmából a Holdudvarban. A magyarországi leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) közösségek által rendezett programsorozat a tolerancia és az elfogadás jegyében zajlik egy héten át – számolt be a hvg.hu

Alföldi így folytatta megkezdett gondolatát:

Számomra normális, természetes állapot. Ugyanúgy, mint ahogy normális és természetes állapot számomra, ha valaki heteroszexuális, ha valaki transzszexuális, vagy aszexuális. Ugyanúgy, ahogy normális számomra mindenfajta szerelem.

– tette hozzá.

Az európai kultúra alapköveként emlegetett Biblia, semmi másról nem beszél, mint a szeretetről. Arról a szeretetről, ami nehéz. (…) Én a szeretetet veszem észre a világból, nem pedig azt, hogy kik és hogyan szeretik egymást. És én örülök a szeretetnek.

– folytatta beszédét a színész-rendező.

Alföldi Róbert

www.facebook.com/budapestpride

Alföldi üzent Tarlós István főpolgármesternek is, miszerint:

A főpolgármester úrnak lehetnek félelmei, lehet zavarban attól, ha két férfi egy pár, vagy két nő egy pár, még akár rossz érzései is lehetnek, idegenkedhet ettől, de vagy nem kell egy világváros vezetését elvállalni, vagy pedig az a dolga, hogy változtasson  ezen az idegenkedésen. Akarja, hogy ne így legyen, hogy megértse embertársait, hogy ne ítélkezzen, hanem kérdezzen, hogy ne felsőbbrendűen véleményezzen, hanem vizsgálódjon, nyissa ki szívét, lelkét, és merengjen el azon, hogy vajon, mi az, amitől ennyire retteg ettől a témától.

A nyitóeseményen felszólt még Fullajtár Andrea, D. Tóth Kriszta, Nagy Szilvia, a Szivárvány Misszió Alapítvány elnöke, Kapronczay Stefánia, a TASZ ügyvezető igazgatója és Léderer András, nemzetközi kapcsolatok szakértő is.

Zenés produkcióval lépett fel Kulka János, Bocskor Bíborka és Dunajcsik Mátyás költő.

A teljes beszédet ide kattintva olvashatják el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top