+ Életmód

Jóslat a fehérbe öltözött püspök elleni merényletről

A Fatimai jelenések évfordulóját ünnepli május 13-án a katolikus világ. E napon jelent meg a Szűzanya 1917-ben három pásztorgyereknek. A történet képi megfogalmazása minigalériát kíván.

A Szűzanya által mondottakat lezárt borítékban őrizték a Vatikánban és az utolsó kinyilatkoztatást II. János Pál pápa hozta nyilvánosságra 2000-ben. Ez Szűz Mária azon közlését tartalmazta:

egy fehér ruhás püspököt megkísérel majd meggyilkolni valaki, II. János Pál ellen pedig 1981-ben, éppen május 13-án követtek el merényletet Rómában, a Szent Péter téren.

II

A három jóslatból álló fatimai titok harmadik részében ez állt (részlet):

Egy igen nagy fényességben, ami Isten, láttunk „valami olyasmit, mintha tükör előtt vonultak volna emberek”, láttunk egy fehérbe öltözött püspököt „akiről úgy gondoltuk, ő a Szentatya”. Sok más püspök, pap, szerzetes és szerzetesnő ment föl egy meredek hegyre, melynek csúcsán nagy kereszt állt fatörzsekből, mintha hántolatlan paratölgy lett volna; a Szentatya, mielőtt odaért, egy félig lerombolt, félig düledező városon ment keresztül botladozó léptekkel, fájdalommal és aggodalommal telve imádkozott az út mentén heverő holtak lelkéért; fölérve a hegy tetejére, térdre borult a nagy kereszt lábánál, és egy csoport katona lőfegyverekkel és nyíllal tüzelve rá, megölte őt.

II. János Pál kórházi lábadozása alatt magához kérette a harmadik titkot tartalmazó borítékot. A történet terjedelmes irodalmát feldolgozó Wikipédia-forrás szerint a levelet elolvasva a pápa magára ismert a „fehérbe öltözött püspök” alakjában. A pápa számára a fatimai jelenések első napja és a merénylet napja (május 13.) közötti egybeesés alapján a következő vált világossá:

Nem tudom, ki adta a fegyvert a gyilkos kezébe, de azt tudom, hogy ki térítette el a golyót…”, egy „láthatatlan kéz”, „egy anyai kéz irányította a golyó pályáját”

– vagyis a pápa szerint a Fatimai Szűzanya térítette el a merénylő golyóját.

Az elmúlt mintegy egy évszázad alatt, a jelenések nyomán Fatima a katolikus világ egyik legfontosabb zarándokhelyévé vált, a pásztorgyerekeket pedig boldoggá avatta az egyház, mondta az M1 szerdai műsorában az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye képviseletében Monostori László.

Fatima_children_with_rosaries

A három gyermek látnok közül Francisco és Jácinta nagyon fiatalon meghaltak, Lúcia 1921-ben belépett a Dorottya-rendbe, és néhány évet Spanyolországban élt, Vilarban illetve Tuy-ban. A Szűzanya ott is többször megjelent neki

A titokzatos történetről film is készült. Íme. Hitére érzékenyek a kommenteket óvatosan olvassák, vagy inkább egyáltalán ne.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top