Hat nap alatt hat a színház a FAL-on

3129_800x600

A FAL Fesztivál célja bemutatkozási lehetőséghez juttatni autonóm, önműködő, amatőr és professzionális színházi társulatokat. 

2014 szeptembere óta működik az Újbudai Kulturális Intézet művészeti központja a Csontváry Művészeti Udvarház. A megújult, 200 személyes színház- és hangversenyteremmel bővült kulturális központ, a legendás B32 Galériával együtt Újbuda meghatározó kulturális-közösségi pontjaként és befogadó színházként kezdte meg működését a helyi alkotóközösségekkel együtt. Budapest egy új kulturális központtal lett gazdagabb, ahol jól megférnek egymás mellett a különböző társulatok, hazai és nemzetközi programok, táncszínházi és prózai előadások.

trainingspot_csaladfa_rajzok-13

Trainingspot Társulat

A fesztiválprogramban a független színházi társulatok között megtalálhatjuk a jól ismert Picaro Társulatot Az utolsó Csárdáskirálynő című előadással, a Trainingspot Társulat Új hídavatás-szvitjét, valamint az egyre nagyobb szakmai elismerést kivívó Szín Medias Res Szinkronszerető című darabját. A fiatalok körében nagy népszerűségnek örvendő KoMod, GlobART és Szisz Társulat szintén egy-egy előadással képviselteti magát. A színházi programok után közönségtalálkozó és műhelybeszélgetések várják az érdeklődőket, Regős János színész, rendező szakmai vezetésével.

A FAL Fesztivál hat napos rendezvényen Ilovszky Béla fotográfus, a Zsámbéki Nyári Színház elmúlt több mint 30 évét felölelő fotógyűjteményéből készült kiállítása is látható lesz. A tervek szerint az archív anyagból egy képes színház album is készül. Támogatói jegyek vásárlásával az érdeklődők hozzájárulhatnak a magyar független és alternatív színjátszás életében színháztörténeti jelentőséggel bíró Zsámbéki Színház képes albumának a megjelenéséhez.

Fiatal Alkotók Színházi Fesztiválja a Csontváry Színházban
Helyszín: Csontváry Művészeti Udvarház és B’32 Galéria – 1111 Budapest,
2015. május 26. – 2015. május 31.
Bartók Béla út 32.
Megnyitó: május 26. 18:00
A fesztivált megnyitja: Preisinger Éva, az Újbudai Kulturális Intézet igazgatója és Regős János színész, rendező

Egy kis ízelítő a Szin Medias Res produkcióiból:

 Nincs hozzászólás

Írd le a véleményed!