+ Színház

Vidnyánszky szerint mindenkinek megvan a maga igazsága

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett MITEM programján olasz, orosz, ukrán, dán, francia, spanyol, macedón, lengyel, román, svájci, német, osztrák és magyar produkciók szerepelnek. 

Megkezdődött a II. Madách Nemzetközi Színházi Találkozó (MITEM); az április 28-ig tartó rendezvény 13 ország 20 előadásával várja a közönséget a Nemzeti Színházban.

A teátrum előtt tartott keddi budapesti megnyitón Vidnyánszky Attila, a színház igazgatója kiemelte: a rendezvénysorozatot a kapcsolatteremtés, egymás megismerésének, megértésének vágya hívta életre.

Mitem (1)

Vidnyánszky Attila beszél a MITEM-sajtótájékoztatón

Mint mondta, hisz abban, hogy mindnyájunknak megvan a maga igazsága, mindegyik színház a maga valóságát próbálja megfogni egyedi, senkihez sem hasonlítható módon.

Ezzel együtt szenvedélyeinkben, fájdalmainkban, szomorúságunkban, örömünkben nagyon egyformák vagyunk. A találkozón keressük a bennünk meglévő azonosságot, azt a közöset, ami összeköt bennünket, és próbáljuk háttérbe szorítani mindazt, ami elválaszt. A kíváncsiság nem szabad, hogy eltűnjön, évtizedes mulasztást és hosszú évtizedek bezárkózását kell feloldani, pótolni.

A megnyitón jelen voltak a Nemzeti Színház művészei, a találkozó első napjának résztvevői, köztük Anatolij Vasziljev rendező, aki mesterkurzust tart a társulat színészeinek.

A színházi találkozón José Luis Gómez és Matthias Langhoff előadása mellett Toni Servillo, Luk Perceval, Eugenio Barba, Viktor Rizsakov, Jan Bosse, Emma Dante, Thomas Jolly, Alekszandr Morfov, Oleg Ziugzda, Dejan Projkovski, Vlad Troickij, David Doiasvili és Éric Déniaud rendezése is látható lesz.

A budapesti Nemzeti Színház öt előadását mutatja meg a külföldi meghívottaknak a találkozón: az Isten ostora, a Szentivánéji álom, a Körhinta, a Brand és az Éjjeli menedékhely szerepel a programban. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház pedig A fösvény című előadással, Bocsárdi László rendezésével mutatkozik be.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top