+ Film

Ez nem várhat: azonnal ölelj kebledre egy CNC-maróst! – videó

Vagy kőművest, hidegburkolót, kisgépszerelőt, de még ma. Divat agyérgörcsöt kapni, ha szakit kell hívni, pedig mivé is lennék nélkülük. Egy német kisfilm megmutatja. Czomba államtitkárnak szeretettel.

Közeledik a munka ünnepe rohamosan, és bár addig még töretlenül fejlődhet a soha nem látott hazai foglalkoztatottság, azt máris kijelenthetjük, hogy a munka fontos. Ugyan van olyan érzésünk, hogy egy-egy szakmunkásnak meg kell csókolni a lába nyomát, ha végre elmegy, máskor a lapátot támasztó útépítők, a drága kiszállási díjak, a beavatkozás után azonnal elromló tömítések jutnak eszünkbe, de ez mind sztereotípia. Kétkezi munkások nélkül félkarú diplomások lennénk, ha ugyan.

De ha mindezek ellenére még mindig csöpögne a csap, nyikorogna az ajtó, rángatna a verda, alaposan nézzük meg a következő német imázsfilmet, amit a kétkezi munka mint gazdasági hatalom népszerűsítésének szenteltek. Az ötéves kisfilm a Tudás Fáján bukkant föl. Az elmúlt hetekben is nézett You Tube-forrás közönsége naná, hogy megosztott, a diplomások szerint nélkülük ugyanúgy kőkorszak jönne (hopp a poén), míg a kétkeziek elégedetten csettintettek.

Mit mondhatnánk, jöjjön az (egyébként félelmetesen jól megcsinált, már megérte) kisfilm:

És ha ezek után se értenénk, mit adtak nekünk a szakmunkások, nézzük, hányadán állunk a rómaiakkal:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top