+ Film

Elhunyt Bicskey Lukács

bicskey lukács

Amikor Pestre költözött családjával, nagy terveket forgattunk a fejünkben, közös filmre készültünk, aminek a forgatókönyvét azóta elnyelték a megsemmisült adathordozók.

Ötvenhárom éves korában szerdán hajnalban meghalt Bicskey Lukács színművész, írja a Blikk. Néhány hónapja súlyos betegséggel küzdött, novemberben lemondta minden előadását az Újszínházban.

1961. május 11-én született Szegeden. Károly néven anyakönyvezték, de felvette dédnagyapja nevét, mert a Veszprémi Petőfi Színház társulatában volt egy névrokona. Főként drámai színházi szerepekben játszott, mint Molière Tartuffe-je, Szophoklész Antigonéja, illetve majdnem fél tucat Shakespeare-darabban is szerepelt, többek között Macbethként és Rómeóként. Csak a ’90-es évek végén kezdett filmezni, először kisebb szerepeket vállalt amerikai és angol alkotásokban.

Amikor Pestre költözött családjával, nagy terveket forgattunk a fejünkben, közös filmre készültünk, aminek a forgatókönyvét azóta elnyelték a megsemmisült adathordozók. Egy titokzatos lovast játszott volna benne, aki átvonul a világon…

Podmaniczky Szilárd

Itthon végül az Argo című filmben alakított karaktere (Psycho) hozott számára országos ismertséget. A folytatásban is szerepel, a film bemutatóját eredetileg 2014 szeptemberére tervezték, de a premier azóta is folyamatosan csúszik.

Az Argo sikere után vissza-visszatért a külföldi produkciókhoz, rövidebb szerepekre beugrott a Drakula- és Robin Hood-tévésorozatba és a Borgiákba, illetve feltűnt a Rome Total War II videojátékhoz készült élőszereplős trailerben is.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top