+ Színház

Új dalokat ír David Bowie egy színdarabhoz, de szerepet nem kap benne

A 68 éves rocklegenda Enda Walsh ír drámaíróval dolgozik együtt, aki korábban Tony-díjat nyert a Once című musicalével.

Új dalokat ír David Bowie brit rockzenész egy New York-i színpadi darab számára, amelyet A földre pottyant férfi című 1963-as Walter Tevis-regény inspirált – írja a BBC.

A Lazarus című előadásban David Bowie régi dalai mellett olyan számok is helyet kapnak, amelyeket a rocksztár kifejezetten erre a célra ír. A Lazarust a tervek szerint idén télen mutatják be a New York-ban.

https://youtu.be/lfccDapMA14

Az előadást Walter Tevis 1963-as A földre pottyant férfi című regénye inspirálta, amelyből David Bowie főszereplésével és Nicolas Roeg rendezésében mozifilm is készült 1976-ban (részlet a filmből fent). A mostani darabban az énekes várhatóan nem kap színpadi szerepet.

Az előadást a belga származású Ivo van Hove fogja rendezni, aki legutóbb Szophoklész Antigoné című drámáját állította színpadra Juliette Binoche főszereplésével a londoni Barbican Központban.

David-Bowie-012

David Bowie Romain Gavras’s Louis Vuitton reklámjában 2013 novemberében

James C. Nicola, a New York-i Theatre Workshop színház művészeti igazgatója szerint az előadás már több éve készül titokban.

Zenés színdarabnak nevezném az előadást, de nem igazán tudom, hogyan is fog festeni. Határtalan a bizalmam az alkotók elképzelései iránt

– tette hozzá. Elmondása szerint a darab nem meséli el újra az alapjául szolgáló könyv és mozi történetét, de több, onnan ismerős karaktert is felvonultat.

David Bowie 2013-ban rajongóit meglepve tíz év kihagyás után egy új kislemezt jelentetett meg 66. születésnapjára, ezt hamarosan a The Next Day című új album követte. Részlet itt:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top