+ Mese

Ma óriási bábok lepik el a várost

bábszínház

Ne lepődjön meg, ha ma spontán bábelőadásokba botlik, ugyanis a Bábszínházi világnap alkalmából érdekes bábok és rendhagyó produkciók bukkannak fel országszerte az utcákon.

Valljuk: a báb nem korosztály, hanem műfaj, ezért kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a számukra érdekes, vonzó programot. Avatunk babajátszóteret, birtokba veszünk üres üzlethelyiségeket és városi tereket, buszozunk, biciklizünk, nyílt próbát tartunk, beállunk a cukrászda és a kocsma pultja mögé.

olvasható a színház.hu honlapján, ugyanis ma a a Bábszínházi világnapon számos különös helyen futhatunk bele egy-egy rendhagyó előadásba.

A Bábszínházi világnap egyébként egy iráni bábszínház, a Dzhivada Zolfagariho művészeinek ötletére 2002-ben a bábművészeti világszervezet, az UNIMA indítványozta, hogy március 21. legyen a bábosok ünnepe, amelyhez Magyarország is hozzájárul érdekes programokkal.

Arra kérjük, ne csupán nézője, hanem aktív részese is legyen az élménynek, hiszen nem csupán a közönségért, de a közösségért is dolgozunk!  Csatlakozzon hozzánk – bízunk abban, hogy 2015. március 21-én is belép velünk a határtalan fantázia birodalmába, mert a bábosoknak nincs lehetetlen!

– olvasható a magyar bábosok buzdítása.

A mai programokról és a helyszínekről itt olvashat.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top