+ Természet

Így rettentik el az orvvadászokat

illegális

Több tonna elefántcsontot, illetve abból készült árucikkeket égettek el pénteken az etiópiai hatóságok, hogy elrettentsék az orvvadászokat és az illegális kereskedőket.

Etiópiában 2010 óta 734 embert tartóztattak le illegális elefántcsont-kereskedelemért, többségük kínai.

A nyugat-afrikai országban a hetvenes években még 15 ezer elefánt élt, de az orvvadászat elterjedése miatt számuk mára 1900-ra csökkent.

– írja a Napi.hu.

A Save the Elephants állatvédő szervezet szerint csak 2010 és 2012 között 100 ezer elefántot öltek meg az agyarukért Afrikában. Ezért elrettentésképpen azt találták ki, hogy elégetik a az elmúlt években lefoglalt elefántcsontokat. A 6,1 tonna elefántcsontot a helyi rendőrség és az Interpol közreműködésével az elmúlt húsz évben foglalták le. Az értékes portéka nagy része csempészáru, amelyet Etiópián keresztül egy harmadik országba terveztek szállítani az illegális kereskedők.

Kenya a hónap elején 15 tonna elefántcsontot égetett el, és mások között Gabon, az Egyesült Államok és Kína is megsemmisítette korábban ilyen árukészletét, hogy hozzájáruljanak az elefántok megmentésére tett erőfeszítésekhez. Kína februárban egy évre betiltotta az elefántcsont-kereskedelmet, mert az afrikai portéka iránt az ázsiai országban van a legnagyobb kereslet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top