+ Zene

Elhunyt a Grammy-díjas együttes basszusgitárosa

Mike Porcaro

A zenész 59 éves volt és 2007 óta szenvedett súlyos betegségben.

Elhunyt Mike Porcaro, a fúziós zene egyik alapcsapata, az amerikai Toto egykori basszusgitárosa. A zenész 59 éves volt és 2007 óta szenvedett súlyos betegségben, az agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó amiotrófiás laterálszklerózisban (ALS).

A Los Angelesben 1976-ban alakult Toto lemezeiből eddig 35 millió példányt adtak el világszerte. Az Africa című dalt tartalmazó Toto IV című album (1982) a rockzene történetében először kapott 6 Grammy-díjat. Mike Porcaro 1982-től másfél évtizeden át volt a Toto tagja. Nyugalomban, álmában hunyt el, családja körében – idézte öccse, a Toto alapítója, a billentyűs Steve Porcaro közleményét a BBC. Steve Porcaro jelenleg is tagja a Totónak, amely idén június 26-án a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán fog koncertezni.

A Porcaro-fivérek legidősebbje, és szintén Toto-alapító dobos, Jeff 1992-ben szívrohamban veszítette életét. A Toto 2010-ben – immár Bobby Kimball énekes nélkül – állt újra össze egy európai turnéra, a bevételt Mike Porcaro gyógyítására ajánlották fel.

Ez volt a legjobb módja annak, hogy a betegségről minél többet megtudjanak az emberek. Akkor Mike-ért álltunk újra össze, de azért mindannyiunkban megvolt a vágy, hogy újra játsszuk a Toto zenéjét, a magunk és a közönség örömére egyaránt

– mondta 2012-ben David Paich billentyűs, az együttes másik alapító tagja az MTI-nek adott interjúban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top