+ Tánc

Bach és az elektro

Bach

Újragondolt formában csendülnek majd fel Johann Sebastian Bach barokk darabjai. De vajon forogna-e a sírjában attól, amire egy merész társulat vállalkozik?

A Közép-Európa Táncszínház Tánc-Tér-Képek című darabjában Bach zenéjét 21. századi elektronikus hangzással keverik majd össze március 19-én a MOM Kulturális Központban.

Az előadás premierjét Bach születésének 330. évfordulójához igazította a társulat, így tisztelegve a zeneszerző életműve előtt. Kun Attila koreográfiáját Rohmann Ditta élő gordonkajátéka és a Németh Imre révén felcsendülő elektronikus zene fogja kísérni.

– adta hírül a társulat.

A Közép-Európa Táncszínház új bemutatója a Nemzeti Táncszínházzal megkezdett közös – a tánc és a tánc közönségének viszonyában megkezdett – szakmai gondolkodás és munka szellemében született meg. A produkció egy térré formálja az eddig hagyományosan külön kezelt előadói- és nézőteret.

A MOM Kulturális Központ egyedi színpadtechnikai adottságainak köszönhetően a közönség testközelből követheti végig az élő klasszikus és elektronikus zenei hangzás találkozásából megszülető táncképeket. A Horányi Juli jelmezeivel gazdagított produkcióban két dél-koreai vendégművész is fellép, akik a Közép-Európa Táncszínház ösztöndíjasaiként, a Koreai Kulturális Központ támogatásával egy hónapig dolgoznak együtt a társulattal.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top