+ Zene

Élő adásban lépett vissza a német Eurovíziós győztes – videó!

eurovíziós

Kis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést.

Kis híján botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának csütörtök esti döntője, miután az ARD országos közszolgálati televízióban élőben közvetített verseny győztese, Andreas Kümmert bejelentette, hogy nem vállalja a megmérettetést. Németországot így Ann Sophie képviseli a fesztiválon májusban Bécsben.

Nem igazán vagyok abban az állapotban, hogy elfogadhassam az eredményt

– mondta a nézői szavazás alapján az első helyen végzett Andreas Kümmert az eredményhirdetés után. Döntését nem indokolta részletesen, csak annyit mondott, hogy átadja az indulás jogát a második helyezett Ann Sophie-nak, mert ő sokkal rátermettebb. A hannoveri nemzeti döntő közönsége pfujolással, fütyüléssel fejezte ki nemtetszését, és Ann Sophie sem tűnt boldognak. Majdnem sírva fakadt, tanácstalanul állt a színpadon, és a percekig tartó kínos helyzetet végül a műsorvezető oldotta meg azzal, hogy bejelentette: a második helyezett énekesnő vesz részt az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Andreas Kümmert blues- és rockénekes, 28 éves, 2013-ban megnyerte a Németország hangja (Voice of Germany) dalversenyt. Azóta két lemeze jelent meg. A visszahúzódó természetű, érzékeny művészként számon tartott énekes az első kommentárok szerint azért léphetett vissza, mert úgy érezte, nem viselné jól az Eurovíziós Dalfesztivállal járó felhajtást. Erre utalt lemezkiadójának képviselője is egy pénteki nyilatkozatban, amelyben kiemelte, hogy Kümmertnek “túl erős a reflektorfény”.

Ann Sophie popénekes, 24 éves, Londonban született, Hamburgban nőtt fel, New Yorkban színművészeti tanulmányokat folytatott, de mindig is énekesnek készült. Első lemeze 2012-ben jelent meg. Az Eurovíziós Dalfesztiválon a Black Smoke című számával képviseli Németországot. A döntő utáni sajtótájékoztatón azt mondta, örül, hogy eljuthat a dalfesztiválra, és annak is örül, hogy Kümmert végül “a szívére hallgatott”.

Kümmert bejelentése itt látható:

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top