+ Zene

Kiderült, ki volt az Elvis-ritkaság titokzatos vásárlója

presley

Az ismert zenész 83 millió forintnak megfelelő összeget fizetett az első Elvis-hanglemezért, amivel különleges céljai vannak. Na de ki ez a világhírű és titokzatos zenész?

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, januárban elárverezték az első Elvis-hangfelvételt. A felvételről ezt lehet tudni: „A 18 esztendős Presley 1953 nyarának végén sétált be a Memphis Recording Service stúdióba, hogy felénekelje a My Happiness és a That’s When Your Heartaches Begin című számokat. A fiatal énekes kíváncsi volt rá, hogy milyen a hangja lemezen, és 4 dollárt fizetett a stúdióban töltött időért. Presley részben az édesanyjának szánt ajándékként készítette el a felvételt. A családnak azonban nem volt otthon lejátszója, így az énekes egyik barátjához vitte át meghallgatni a felvételt, amelyet aztán ott is hagyott.”

A felvétel természetesen el is kert, 83 millió forintnak megfelelő áron (300 000 USD), azonban azt nem lehetett tudni, hogy ki volt a titokzatos vásárló – írja a Pitchfork.

Jack White a Billboardnak adott interjúban fedte fel, hogy ő volt az a bizonyos vásárló, ráadásul nem azért vette meg a lemezt, hogy otthon nézegesse, hanem azért, hogy a felvételt újra kiadja és ismét elérhetővé tegye a lemezboltok napján. Jack White szereti a hasonló megmozdulásokat: tavaly a Record Store Day alkalmából elkészítette a világ leggyorsabban elkészülő kislemezét.

Elvis Presley később első felvételeinek egyikét újra is énekelte 1957-ben:

https://www.youtube.com/watch?v=nheshOmXk2k

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top