+ Film

A Birdman lett a legjobb a független filmek között

birdman, Éleződik az Oscarért folyó verseny, most esélyesebb a Birdman

A Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című alkotás tarolt a független filmek Oscarjaként emlegetett Independent Spirit Awards díjátadóján.

A Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) című alkotás tarolt a független filmek Oscarjaként emlegetett Independent Spirit Awards díjátadóján; Alejandro González Inárritu munkája kapta a legjobb filmnek, Michael Keaton révén a legjobb férfi főszereplőnek, Emmanuel Lubezki révén pedig a legjobb operatőrnek járó elismerést is.

Ez nem csoda, mi is majdnem 9 pontra értékeltük a filmet, és nem estünk abba a csapdába, amibe a film sok kritikusa, akik nem látták meg, milyen kicsi térben és aprócska sztoriban mozogva hozott ki a film egy egészen ütős drámát.

A Santa Monicában szombaton – egy nappal az Oscar-gála előtt – tartott ceremónián Julianne Moore, a Still Alice című film főszereplője lett a legjobb színésznő. A mellékszereplők között J.K. Simmonst és Patricia Arquette-et jutalmazták a Whiplash, illetve a Sráckor című filmben nyújtott alakításuk révén. A Sráckort jegyző Richard Linklater lett a legjobb rendező.

A legjobb forgatókönyvnek járó díjat az Éjjeli féreg, a legjobb dokumentumfilmnek járó elismerést pedig a Citizenfour érdemelte ki. A legjobb idegen nyelvű alkotás díját az Ida című lengyel film kapta. A legjobb vágásért a Whiplasht díjazták.

Az Independent Spirit Awards a kisköltségvetésű, 20 millió dollárnál olcsóbb produkciók, illetve az artmozikba szánt művészfilmek jutalmazására jött létre. A jelölés feltétele, hogy a filmnek legyen eredeti mondanivalója és a finanszírozás bizonyos százaléka a hollywoodi stúdiórendszeren kívülről származzon.

A Spirit-gála megfigyelők szerint könnyen a vasárnapi Oscar-gála főpróbája lehet, a díjazott alkotások és alkotók mind szerepelnek az amerikai filmakadémia díjának jelöltjei között.

Tavaly a 12 év rabszolgaság tarolt az Indie-gálán, egy nappal később pedig  elnyerte többek közt a legjobb filmnek járó Oscart.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top