+ Ajánló

Agatha Christie utódja Budapesten

sophie hannah

Január végén Budapestre érkezik A monogramos gyilkosságok című könyv szerzője, Sophie Hannah, aki regényében a világhírű belga detektív, Hercule Poirot eddig ismeretlen esetét írta meg.

Január végén Budapestre érkezik A monogramos gyilkosságok című könyv szerzője, Sophie Hannah, aki regényében a világhírű belga detektív, Hercule Poirot eddig ismeretlen esetét írta megA monogramos gyilkosságok című regény 2014. szeptemberében jelent meg a világ több országában. Sophie Hannah mindig is rajongott Agatha Christie munkásságáért. Ezért tartotta különösen fontosnak, hogy hű maradjon ahhoz a Hercule Poirot-hoz, akit Agatha Christie teremtett, a szokásait, jellemét megőrizze a történet során.

A híres belga detektívről és Agatha Christie-ről kérdezi Sophie Hannah-t Miklós Ágnes Kata 2015. január 29-én 17 órakor az Alexandra Irodalmi Kávéházban.

Agatha Christie örökösei 2013 szeptemberében jelentették be, hogy új Poirot-regény készül, amelynek szerzője a pszichológiai thrillereiről ismert Sophie Hannah. Agatha Christie hivatalos honlapján május 8-án jelentették be az új Poriot-kötet címét és rövid tartalmát. Sophie Hannah az első olyan író, aki engedélyt kapott Agatha Christie örököseitől arra, hogy egy regényében felhasználja Christie valamelyik karakterét.

Abszolúte nem próbáltam utánozni Christie-t. Kristálytiszta, tűpontos, elegáns és csöppet sem szószátyár stiliszta, eleve kudarcra van ítélve, aki utánozni akarja. Én csak annyit szerettem volna, és remélem, sikerült is véghezvinnem, hogy Poirot hozzá méltó kihívást kapjon egy olyan krimiben, ami a korszak stílusában íródott

– nyilatkozta Sophie Hannah a regény írásáról. Sophie Hannah A monogramos gyilkosságok című regényét Molnár Eszter fordításában jelentette meg az Európa Könyvkiadó.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top