+ Irodalom

Poirot újra nyomoz

Ez lesz az első olyan regény, mely szabadon felhasználhatja az Agatha Christie által megteremtett karaktert. Christie unokája is rábólintott a tervre.

Szeptember 9-én jelenik meg az egész világon Sophie Hannah új krimije, A monogramos gyilkosságok. Hannah nem kis feladatra vállalkozott: egy új Poirot-történetet írt, amely szellemiségében követi Agatha Christie krimijeit, mégsem próbálja őt utánozni.

Sophie Hannah CPhillipaGedge_kisebb

Fotó: Európa Könyvkiadó

Sophie Hannah mindig is rajongott Agatha Christie munkásságáért, tizenkét éves kora óta olvas Christie-regényeket, különösen kedveli Poirot-t, akinek történeteit többször is végigolvasta. Sőt, a pszichológiai krimijeiről híres Hannah éppen Christie és Poirot hatására kezdett írni. Mivel a karaktert kiválóan ismeri és nagyon szereti, különösen megörült, amikor megkeresték azzal a felkéréssel, hogy írjon egy új Poirot-regényt. Fontosnak tartotta, hogy végig hű maradjon ahhoz a Hercule Poirot-hoz, akit Agatha Christie teremtett, de ne próbálja utánozni az írónő stílusát.

A monogramos gyilkosságok címét és alaphelyzetét májusban mutatták be Agatha Christie hivatalos honlapján, nem sokkal később pedig az olvasók megismerhették a könyv borítóját is. Az alapötlet már jó ideje megvolt Hannah fejében:

Néhány éve már dédelgetek egy krimiötletet, amit sehogy sem tudtam beilleszteni egyetlen pszichológiai thrillerembe sem.

A pontos történetet a szeptember 9-i megjelenésig titok övezi, de annyit már elárulhatunk, hogy a regény elején Poirot-t egy rémült fiatal nő keresi fel, aki biztos benne, hogy meg akarják ölni, azonban könyörög a nyomozónak, hogy ne kutasson a gyilkosa után. Később Poirot megtudja, hogy egy divatos londoni szálloda három vendégét megölték, és egy-egy mandzsettagombot helyeztek a szájukba. Vajon van összefüggés a gyilkosságok és a fiatal nő között?

Hannah_A_monogrammos_gyilkossagok_kozepes

Fotó: Európa Könyvkiadó

Mathew Prichard, Agatha Christie unokája el volt ragadtatva Sophie Hannah ötletétől. Elmondása alapján a részletes szinopszis, amelyből kitetszett Hannah hatalmas írói tehetsége és Agatha Christie könyvei iránti rajongása, elég volt ahhoz, hogy rábólintson a tervre. Sophie Hannah az első olyan író, aki engedélyt kapott Agatha Christie örököseitől arra, hogy egy regényében felhasználja Christie valamelyik karakterét. A szerző elmondta, hogy nem egy új Christie-regényt szeretett volna megalkotni, hanem egy olyan krimit írt, amely illik a korhoz és méltó Poirot-hoz.

A kötet Molnár Eszter fordításában fog megjelenni 2014 szeptember 9-én az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top