+ Ajánló

Amit a tündék szexuális életéről tudni lehet

tolkien

A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tizenegy év hagyományaihoz méltóan januárban az Uránia Filmszínházban ismét egész napos programmal ünnepli Tolkien professzor születésnapját.

A Magyar Tolkien Társaság az elmúlt tizenegy év hagyományaihoz méltóan, A hobbit – Az Öt Sereg Csatája decemberi bemutatója, valamint J. R. R. Tolkien 123. születésnapja előtt tisztelegve, az „Egy Rég Várt Utazás” rendezvénysorozat zárásaként 2015. január 3-án az Uránia Filmszínházban ismét egész napos programmal ünnepli Tolkien professzor születésnapját.

A rendezvényen különleges, egyetlen egyszeri vetítés formájában megtekinthető lesz A hobbit-filmtrilógia második részének, a Smaug pusztaságának bővített változata.

A Tolkien Nap idei díszvendégei A Gyűrűk Ura és A hobbit filmek digitális effektusait készítő új-zélandi Weta Digital magyar munkatársai: Kiss Balázs Péter, Nagy Marcell, valamint Mesterházy Miklós ; illetve Szirmai Gergő, a Hollywood Hírügynökség főszerkesztője. Az ismeretterjesztő előadások között szó lesz sárkányokról, a tündék szexuális életéről, balrogokról és egyéb tolkieni rejtélyekről, fegyverekről és haditechnikáról. Ezen kívül lesz jelmezes fotózás, tünde hajfonás és tengwarral írt (Tolkien egyik kitalált nyelve) emléklapot is készíttethetnek a résztvevők; valamint a Tolkien Dalpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére is sor kerül.

Színes programkínálattal várjuk a kisebbeket is: társasjátékozás, „Ismerd meg Középföldét” akadályverseny, különféle kézműves foglalkozások, mesemondás, illetve a Magyar Madártani Egyesület is sok érdekességgel készül.

A rendezvény ideje alatt az Uránia Nemzeti Filmszínházba költözik a Középfölde Vásár a Magyarországon elérhető, Tolkiennel kapcsolatos termékek legjava: könyvek, filmek, játékok, ékszerek, filmes relikviák, ajándéktárgyak (pólók, bögrék, kulcstartók, mappák, könyvjelzők, stb.). A Vásár termékei előrendelhetők itt. A rendezvény zárásaként fáklyás felvonulás indul a Múzeumkertbe, ahol rövid megemlékezés után Fóti kézműves sörökkel koccintunk a Professzor emlékére. Bővebb információt itt olvashatsz.

***

Itt írtunk arról, hogy egyelőre nem várhatunk további Középföldés filmeket.

Itt beleolvashatsz Tolkien Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről című könyvébe.

Itt írtunk Szauron szeméről, amely majdnem valósággá lett Moszkvában.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top