+ Ajánló

Hárommillióért veheted meg az unicumos plakátot

Az aukció legnagyobb fogása a vízből kiemelkedő szakállas férfit ábrázoló eredeti plakát lesz, amit egykor minden egyes kocsmában lehetett látni.

Összesen 186 plakátot árverez el december 8-án a Budapest Poster Gallery, az árverésre bocsájtott alkotások között van politikai propagandaplakát, korabeli reklám és rengeteg filmplakát is – írja az Index.hu.

A legnagyobb fogás egészen biztosan egy eredeti, vízből kiemelkedő szakállas férfit ábrázoló Unicum-plakát lesz, amit egykor minden egyes kocsmában lehetett látni, de decemberben több, mint hárommillió forintért lehet majd megvásárolni. Ha valaki nem licitál fölé.

A filmplakátok között ugyanúgy találhatóak munkák a negyvenes és a nyolcvanas évekből, van magyar posztere az Ének az esőbennek és a Szárnyas fejvadásznak is, felkerült a válogatásba a nemrég elhunyt Helényi Imre sajátos A jedi visszatér-plakátja is, de a filmesek csak egy töredékét teszik ki az összes anyagnak. Az aukciót a Budapest Music Center Tetőtéri termében tartják december 8-án, 18 órától.

(Forrás: Index.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top