+ Gasztro

Mitiszol? Miteszel?

mitiszol

A Természetes italok fesztiválja természethű borokat és ételeket kínál, valamint fellép Szabó Balázs Bandája és Odett is.

Mitiszol néven újul meg a Terra Hungarica borszalon: a Természetes italok fesztiválja alcímet viselő rendezvény a természethű borok mellett immár számos, hasonló filozófiával készült egyéb italt és ételt – többek között söröket, gyümölcsleveket, sajtokat és csokoládékat – kínál a látogatóknak szombaton az Akvárium Klubban.

Az elmúlt években a Terra Hungarica borszalonok a természethű borkészítés filozófiájával és az autentikus borokkal ismertették meg a borkedvelőket – idézte fel az MTI-nek Nemes Richárd, a rendezvény egyik főszervezője.

A szakember beszámolója szerint a Terra Hungarica borszalon helyébe lépő Mitiszol fesztivál koncepciójával nyitni szerettek volna a szélesebb közönség felé: noha a borszalon szakmailag nagyon értékes rendezvény volt, a Terra Hungarica missziója mégis csak az, hogy évről évre minél több emberrel ismertesse meg a természethű élelmiszereket – jegyezte meg.

A főszerepben azért továbbra is a borok lesznek, hiszen az Akvárium Klubban 11 borvidék csaknem 30 birtoka kóstoltat – hangsúlyozta Nemes Richárd. Mint azonban hozzátette: most a természethű boroknál még többet adnak, a pincészetek kínálata ugyanis kiegészül mindenféle olyan termékkel, amelyek ebben a régióban természetes alapanyagokból, hasonló filozófiával készülnek.

A fesztiválon kóstolható több mint 100 ital közös nevezője a természetességre való törekvés: minél kevesebb vegyszer és szintetikus adalékanyag, minél kevesebb beavatkozás és manipuláció. A látogatók tucatnyi kisüzemi sört és jó néhány pálinkát, organikus és biodinamikus gyümölcsleveket, kézműves szörpöket, gyógyító teákat, sőt még természetes ivóvizet is megízlelhetnek – közölte.

mitiszol

Az italokon túl a Miteszel pop-up standon a készlet erejéig bemutatkozik majd néhány kiváló élelmiszer is, lesz például „igazi” kenyér, kézműves sajt és világklasszis csokoládé – számolt be a szervező.

Nemes Richárd hozzáfűzte: a sokszínűbb kínálat szélesebb közönséget kíván bevonzani és a laikusokat is megszólítani, arra azonban továbbra is ügyelnek, hogy a Mitiszol ne váljon tömegrendezvénnyé, és viszonylag kényelmesen lehessen kóstolni a fesztiválon kínált termékeket, szót váltani a borászokkal, termelőkkel.

A sétáló kóstoló 19 órás zárása után azok, akik szeretnének maradni, Szabó Balázs Bandája, majd Odett koncertjével folytathatják az estét, közben pedig immár a fesztiválon kívül, de az Akvárium pultjaiban még megtalálják a Mitiszol válogatását.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top