+ Irodalom

Itt a legújabb Harry Potter-történet

harry potter

Megjelent egy új Harry Potter-történet, amelynek főszereplőjét maga az írónő sem nagyon kedveli.

Új Harry Potter elbeszélés jelent meg J.K. Rowling tollából az írónő honlapján. A történet Dolores Umbridge-ről, a regények egyik legellenszenvesebb figurarájáról szól – írja a HVG. Az írónő nyíltan beszélt arról, hogy Umbridge karakterét utálja a legjobban a saját maga által létrehozott fantáziavilágban. Dolores Umbridge a Harry Potter és a Főnix Rendje című regényben jelenik meg először. A sötét varázslatok kivédésének tanáraként és a mágiaügyi minisztérium tisztségviselőjeként is feltűnik a Roxfortban.

Az írónő elárulta, hogy Umbridge karakterét valóságos személyről mintázta. Elmondása szerint egyszer egy nővel kellett megosztania irodáját, aki szerette a bolyhos kiscicák képeit, a modorosságot, a hajlongást és az alulméretezett retikülöket – akárcsak Umbridge figurája a regényekben. A mintául szolgáló nő, Rowling szavaival „a halálbüntetés legbigottabb és legutálatosabb bajnoka volt”.

Már többször is megfigyeltem életem során, hogy a mézesmázos ízlés kéz a kézben tud megjelenni a legszívtelenebb látásmóddal.

– hangoztatta Rowling.

Az 1700 szavas írásból az is kiderül, hogy Umbridge félig mugli, azaz varázstalan származású. Ez azért fontos, mert a regényekben a hatalmi pozícióban lévő Umbridge sok muglit azzal a váddal zárat a hírhedt Azkaban börtönébe, hogy azok varázserőt lopnak a varázslényektől. Az elbeszélések, köztük az Azkabani börtönről szóló történet, pénteken jelentek meg a Pottermore internetes portálon. A rajongók több helyen panaszkodnak, hogy az új történetet elég nehéz megtalálni az oldalon (annyi bizonyos, hogy regisztrálni kell hozzá). A bejelentésről itt írtunk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top