+ Zene

Grammy-díjas bluesgitáros Budapesten

robert cray

Robert Cray ötszörös Grammy-díjas amerikai bluesgitáros és énekes koncertezik szombaton Budapesten, a georgia-i születésű zenész évtizedek óta a modern blues egyik legnagyobb egyénisége.

Robert Cray ötszörös Grammy-díjas amerikai blues gitáros és énekes ad koncertet szombaton a fővárosi Akvárium Klubban. A georgia-i születésű Robert Cray évtizedek óta a modern blues egyik legnagyobb egyénisége, pályája tükrözi a műfaj iránti elkötelezettségét. A blues hazájából, a déli államokból indult, látókörét a katona édesapja munkájából adódó számos költözés szélesítette. Nagy hatással volt rá George Harrison, Jimi Hendrix, BB King és Buddy Guy, belőlük kiindulva alakította ki a soul, a dzsessz, a gospel és a funk elemeit is magába foglaló muzsikáját.

Öt Grammy-díja mellett tizenötször jelölték az elismerésre, lemezeit több millió példányban vásárolták meg világszerte. Eddig tizenhét albuma jelent meg, a legismertebb az 1986-os Strong Persuader. Barátai, kollégái és tisztelői között tudhatja Eric Claptont, Keith Richardsot, John Lee Hookert. A 61 éves amerikai zenész jelenleg is rendkívül aktív, a folyamatos lemezkészítés mellett háromfős kísérőzenekarával járja a világot. Dover Weinberggel (billentyűs hangszerek), Richard Cousinsszal (basszusgitár) és Les Falconerrel (dob) alkotott formációja aktuális turnéjával október 25-én érkezik Budapestre, ahol az Akvárium Klubban játszik. Az estét Ripoff Raskolnikov és Nagy Szabolcs duója nyitja.

Robert Cray 2008-as fellépése a legendás Montreux Jazz Fesztiválon:

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top